Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

DJEČJI VRTIĆ METKOVIĆ

Završen ciklus UNICEF-ovih radionica za roditelje ‘Rastimo zajedno’

Objavljeno prije

Dječji vrtić Metković, UNICEF

U Dječjem vrtiću Metković sinoć je, u sklopu programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu Prve tri su najvažnije!, održana zadnja, 11. radionica drugog edukativnog ciklusa za roditelje Rastimo zajedno.

O ovom projektu, kojem je glavni cilj upoznavanje sebe kao roditelja i spoznavanje novih načina odnošenja s djetetom, već smo pisali na početku ovogodišnjeg ciklusa, a naglasak radionica je na prve tri godine djetetova života zbog toga što one imaju velik utjecaj na razvoj djeteta, njegove mogućnosti i kasnije životne prilike.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Voditeljice radionice, Davorka Šutalo, Marina Barjaktarević Karmen Laskač, zadovoljne su ovogodišnjim ciklusom, a Karmen Laskač je kazala i da se ovom radionicom u odnošenju s djecom htjelo pomoći i roditeljima koji nisu korisnici vrtića.

– Naš je vrtić imao sluha da mene i kolegice pošalje na UNICEF-ovu edukaciju i tako smo dobili priliku da našoj zajednici, ne samo korisnicima usluge vrtića, nego i svim drugim građanima, damo mogućnost da narastu kao roditelji i da im na jedan način pomognemo u njihovim svakodnevnim odnošenjima s djetetom. Ove godine smo, našim drugim ciklusom, to ponovo učinili i nadamo se da ćemo iduće godine imati veći odaziv – rekla je Laskač.

Sveznalica 7400xXpx

Polaznice su također zadovoljne radionicom jer im je već pomogla u praksi, a jedna od njih, Sonja Stanić, majka dvoje djece, kazala je da su radionice korisne i kad se roditeljima čini da sve sami najbolje znaju.

Najviše me se dojmilo usmjeravanje roditelja ka pravom roditeljstvu. Čini nam se da mi, majke i očevi, sve znamo i najbolje znamo, ali treba nas podsjetiti da djecu trebamo aktivno slušati, čuti što žele i kako s njima razgovarati. Radionice su mi već pomogle u osnosu s djecom, pogotovo sa starijom kćerkom koja ima šest godina i koja je već moja najbolja prijateljica. Zato želim zahvaliti tetama i vrtiću – rekla je Stanić.

Ovogodišnju radionicu završilo je šestero polaznica koje su dobile diplome i moći će se pridružiti klubu roditelja s kojima Dječji vrtić Metković organizira okupljanja na kojima se razgovara o, naravno, roditeljstvu i načinima rješavanja problema vezanih uz njih.

Marija Jeramaz

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije