Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Zavoda za javno zdravstvo obilježio dva desetljeća rada

Objavljeno prije

20. godina zavoda DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnici Blaž Pezo i Marijeta Hladilo sudjelovli su na obilježavanju dvadeset godina rada Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

– Svi mi želimo biti zdravi i živjeti dugo, a preduvjet za to je promjena našeg ponašanja. Mi u Zavodu nastojimo to osvijestiti kod građana te potaknuti ljude da prestanu pušiti, da reguliraju tjelesnu težinu i da se počnu više kretati, – rekao je tom prigodom ravnatelj Zavoda Mato Lakić te predstavio i novu redizajniranu mrežnu stranicu Zavoda.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Županijski zavod za javno zdravstvo osnovan je 1997. godine, a od tada do danas povećao je broj zaposlenih sa 61 na 88, broj djelatnosti sa 4 na 8, a sredstva za rad od 4,7 na 20 milijuna kuna. Zavod se financira se najvećim dijelom iz sredstava HZZO-a, a sredstva izdvajaju Županija i Grad Dubrovnik.

Zavod kroz svoje službe provodi kontrolu i nadzor nad školskom djecom i studentima, ali i nad kvalitetom hrane i ugostiteljskih i drugih usluga. Analiziraju i obavještavaju javnost o kvaliteti morske vode na 114 kupališta u Županiji te provode ispitivanja kvalitete pitke vode sa izvora i iz vodovodnih mreža. Također, prate pojavu i učestalost pojedinih bolesti te provode prevenciju nad bolestima koje se učestalo pojavljuju na području Županije. Pri Zavodu djeluje i savjetovalište za prehranu i škola nepušenja i brojne druge službe, a koje za cilj imaju spriječiti nastajanje bolesti i prepoznati negativne učinke na zdravlje u okolišu te tako spriječiti potencijalne epidemije.

Sveznalica 7400xXpx

Na obilježavanju je sudjelovale i prva ravnateljica Zavoda Antonija Sokal te također bivša ravnateljica Matija Čale Mratović.

Foto: DNŽ

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Sveznalica 7400xXpx

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije