Ostanimo u kontaktu

OPUZEN FILM FESTIVAL

Zatvaranje OFF-a projekcijom filma ‘Ledeni zmaj’

Objavljeno prije

Predstavljanje filma Sveci

Drugu polovicu festivalskog tjedna na Opuzen film festivalu obilježile su četiri važne premijere. U četvrtak 21. kolovoza na svjetskoj premijeri filma Sveci, splitskog redatelja Ivana Perića tražila se stolica više. Film na zanimljiv i duhovit način priča priču o sitnim kriminalcima na početku 1990-ih i njihovim nespretnim pokušajima da se obogate. Publika je, unatoč kišnom vremenu i kratkom prekidu projekcije, film nagradila velikim aplauzom. Nakon filma organizirano je druženje s redateljem i filmskom ekipom koji su imali priliku prepričati nekoliko anegdota sa snimanja filma. „Filmom sam htio na duhovit način prikazati devedesete jer znamo da svi filmovi kojima je radnja smještena u taj period kao glavnu temu imaju ratne priče. (…) Ponosan sam na cijelu filmsku ekipu koja je odradila izvrstan volonterski posao na filmu“ izjavio je Perić. U filmu se pojavljuju umjetnici sa Splitske alternativne scene.

U petak 22. kolovoza svijetsku je premijeru na OFF-u imao i dugometražni igrani film Prema kraju zemlje redatelja Emilia Germana. Redatelj nas je uveo u kompliciranu lirsku radnju o dvojici prijatelja iz djetinstva koji su se odlučili nakon dugo vremena potražili kuću oca koja, čini se, postoji samo u njihovoj mašti.

Od nacionalnih premijera imali smo veliku transnacionalnu Luksemburško-Slovačko-Češko-Finska koprodukciju češkog redatelja Viktora Tauša Klaunovska posla. Ovo je Taušev treći dugometražni film, u kojem nam priča priču o tri klauna i njihovom “otoku slobode” za vrijeme komunističkog režima u bivšoj Čehoslovačkoj. Radi se o fantastičnoj priči o ljubavi, rastanku, mogućnostima i nemogućnostima preživljavanja i opraštanja.

Nizozemski predstavnik na festivalu Jaap van Heudsen kroz film Novi svijet predstavio je rutinu rada čistačice na aerodromu, koja se zaljubljuje u karizmatičnog afrikanca,  i umjesto da počisti aerodrom konačno kreće u čišćenje vlastitog života. Van Heudsen već dugi niz godina, kroz svoj rad, nastoji uhvatiti čudesne odnose među ljudima.

Nacionalnu premijeru filma Fatalni grijeh predstavio je sam redatelj i scenarist Luis Diogo koji je u Opuzen doputovao iz prijateljskog nam Portugala. Ovo je Diogov prvi dugometražni film koji je već ostvario zapažene rezultate na festivalima u Portugalu. Diogo se poigrao pričom o noćnom izlasku i fatalnostima koji iz njega mogu proizaći.

Zatvaranje Opuzen film festivala održat će se večeras u 20:30 sati projekcijom filma Ledeni zmaj i proglašenjem pobjednika. Također, na velikom festivalskom platnu prikazat će se radovi nastali pod platformom OFF filmske škole.

Zbog eventualnog nevremena koje prijeti, završna večer 4. OFF-a seli sa PJACE na RIVU u Opuzenu, – javljaju to organizatori!

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije