Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DNEVNA BOLNICA METKOVIĆ

Započinju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju ‘Ruka prijatelja’

Objavljeno prije

U prostorijama Doma zdravlja Metković jutros je gradonačelnik Dalibor Milan potpisao Sporazum o sufinanciranju projekta ”Centar za djecu s poteškoćama u razvoju – Ruka prijatelja”.

Poslije potpisivanja Sporazuma, upriličeno je i potpisivanje Ugovora o izvođenju radova, a kojega su potpisali župan Nikola Dobroslavić te predstavnik tvrtke Doko građenje d.o.o. Šime Doko.

Sveznalica 7400xXpx

Centar će biti smješten u neiskorištenome dijelu zgrade Dnevne bolnice Metković, a u njemu će se pružati usluge djeci s poteškoćama u razvoju iz Metkovića i doline Neretve, ali i iz ostalih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije.

Vrijednost investicije je oko 3 milijuna kuna. Veći dio sufinancira Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Metković participira s 250 tisuća kuna, a dio sredstava je osigurano putem natječaja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

„Ovo je važan projekt, ne samo za Metković i dolinu Neretve, već i za cijelu Županiju. Potrebe postoje, a s ovim projektom dobit ćemo kvalitetan Centar koji će pružati pomoć djeci s poteškoćama. Usluge će pružati za to certificirana Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ i drago nam je da smo konačno projekt doveli do izvođenja radova. Radovi započinju kroz 30 dana, a rok izvođenja je šest mjeseci“, kazao je župan Dobroslavić.

Važnost Centra za djecu s poteškoćama u razvoju naglasio je i gradonačelnik Dalibor Milan.

„Nažalost, u Gradu Metkoviću i dolini Neretve rađa se sve više djece s poteškoćama u razvoju, stoga je ovaj Centar zaista potreban. Vrlo važno je naglasiti kako će Centar omogućavati i detekciju problema te ranu intervenciju, čime će biti omogućeno i kvalitetnije liječenje. Ovom prilikom još jednom se zahvaljujem županu Dobroslaviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji što su prepoznali potrebe Grada Metkovića i doline Neretve“, kazao je gradonačelnik Milan.

Potpisivanju Sporazuma i Ugovoru nazočile su ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA-e Melanija Milić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović.

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije