Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

ŠKOLSKA I SPORTSKA NATJECANJA

Zamjenik župana Joško Cebalo primio učenike koji su ostvarili iznimne uspjehe na državnim natjecanjima

Objavljeno prije

U Studentskom domu u Dubrovniku danas je održan prijem za učenice i učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim školskim sportskim natjecanjima.

‘Svi vi pravi ste primjer da se rad i trud uistinu isplate. Sama činjenica da imamo čak 122 učenika koji su, u svojim školskim sportskim kolektivima imali izvrsne rezultate, dovoljno govori sama za sebe. Uz čestitke vama, koristim ovu priliku kako bi čestitao vašim trenerima, ali i vašim obiteljima’, naglasio je ovom prilikom zamjenik župana Joško Cebalo.

Učenici s područja Dubrovačko-neretvanske županije na državnim školskim sportskim natjecanjima ostvarili su jedno treće, šest drugih te četiri prva mjesta.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Treće mjesto na Državnom prvenstvu u košarci osvojilo je Školsko športsko društvo Monta iz Osnovne škole Montovjerna. Druga mjesta osvojili su Školsko športsko društvo Petka iz Osnovne škole Lapad na Državnom prvenstvu u badmintonu, Školsko športsko društvo Ombla iz Osnovne škole Mokošica na Državnom prvenstvu u judu, Školsko športsko društvo Predolac iz Osnovne škole Stjepana Radića Metković na Državnom prvenstvu u rukometu, Školsko športsko društvo Gundulić iz Osnovne škole Ivana Gundulića u kategoriji ženske košarke, Školsko športsko društvo Brenum iz Osnovne škole Župa dubrovačka u kategoriji muške košarke te Školsko športsko društvo Predolac iz Osnovne škole Stjepana Radića Metković u kategoriji muškog futsala na Državnom prvenstvu osnovnih škola do šestog razreda.

Prva mjesta osvojili su Školsko športsko društvo Petka iz Osnovne škole Lapad na Državnom prvenstvu u badmintonu, Školsko športsko društvo Petar Kanavelić iz Osnovne škole Petra Kanavelića na Državnom prvenstvu u plivanju (djevojčice), Školsko športsko društvo Vidra iz Osnovne škole Marina Držića na Državnom prvenstvu u plivanju (dječaci) te Školsko športsko društvo Gundulić iz Osnovne škole Ivana Gundulića na Državnom prvenstvu u košarci.

Sveznalica 7400xXpx

'VEČERA ZA 10!'

Zoran iz Metkovića oduševio ekipu, dobio samo jednu devetku

Objavljeno prije

Poduzetnik Zoran Jelčić (43) iz Metkovića ugostio je protukandidate u drugom danu ovotjedne ‘Večere za 5’. Za svoju večeru osvojio je visokih 39 bodova! Oduševio je ekipu koja mu je redom dijelila desetke, a samo mu je Nikolina dala devet bodova. “Sipa je bila tvrda, desert odličan, a glavno jelo je trebalo dosoliti”, zaključila je Nikolina. Ostalima je sve bilo savršeno. “Sve je bilo daleko od onog što sam očekivao i nadao se, stvarno me večera oduševila”, zaključio je Ljubo.

Pripravu večere započeo je Zoran desertom nazvanim ‘Slatka melodija’. Desert je spravio od finih krema kao što su čokolada, vanilija i lješnjaka. “Previše mi je medeno ovo sve, on meni više liči na pjesnika nego na kuhara”, kroz smijeh je komentirao Ljubo. “Puding od vanilije i lješnjake obožavam, te kombinacije super idu”, dodala je Nina o desertu. Uslijedila je priprava predjela ‘Rižotna harmonija’. “Bit će rižoto od sipe i gambera sigurno”, procijenila je Nikolina. “Rižoto od sipe, to je vrh”, dodao je Ljubo. Za kraj, domaćin je spravio glavno jelo – ‘Ritam mora na otvorenoj vatri’. “Pretpostavljam pečena riba, vjerojatno par vrsta riba”, komentirao je Nedjeljko. “San snova je ovo što je prezentirao na večeru”, zaključio je Ljubo. Radilo se o hobotnici s krumpirima pod pekom.

Nakon što je spravio jela, okrenuo se Zoran pripremi za doček gostiju. Dočekao ih je uz prigodne aperitive – orahovac, borovnicu, višnju, ružovaču i drenovaču. “Bio je nervozniji nego ja”, komentirao je doček domaćina Zoran. “Bio je jako nervozan i u tremi”, dodala je Nikolina. “Aperitiv je bio odličan, tražio sam ružu, ruža mi se sviđa”, zaključio je Ljubo. Višnjevača je Nikolini i Zoranu bila prejaka. Kako bilo – uslijedila je ‘Rižotna harmonija’.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Večere za 5 – Zoran Jelčić iz Metkovića

Predjelo se svidjelo ekipi izgledom. “Odlično, no nedostajalo mi je papričice, volim malo pikantnije. Bilo je, ipak, sve izbalansirano i ukusno”, komentirala je Nina. “Bilo je ok, ali je sipu trebao još kuhati”, dodala je Nikolina. “Nikad nisam ovako nešto jeo, napravljen je vrhunski, nije škrtario, bilo je više sipe nego zrna riže. Vrh vrhova”, zaključio je Ljubo.

Sveznalica 7400xXpx

Hobotnica ispod peke bila je iduće jelo koje je Zoran donio pred goste. “Peka je izgledala fantastično, boja je bila kakva treba biti, bila je sočna, nije izgledala suho ni prepečeno”, komentirala je Nina glavno jelo. “Predivno, predivno”, oduševljenje nije skrivao ni Ljubo. “Ukusno, ali možda malo suho”, zaključio je Nedjeljko.

Za kraj, stigla je i ‘Slatka melodija’. Zoranova prva torta ikad svidjela se ekipi. Nina je rekla da za tortu daje dupli ‘like’. “Desert je bio po mojoj mjeri i guštu, uživao sam u svakom zalogaju”, pohvalio je domaćina Nedjeljko. “Super je bilo sve, mislim da ove dvije gospođe neće ovaj nivo doseći”, prognozirao je i Ljubo.

Nakon što je ekipu oduševio desertom, Zoran je udijelio ekipi prigodne poklone, a potom je uslijedilo iznenađenje – grupa ‘Brada’. “Večeras sam uživao, bilo je vrhunski, uživao sam u svakom trenutku i svakoj pjesmi”, zaključio je Nedjeljko o večeri. “Grmilo je”, složio se za kraj i Ljubo.

Izvor: RTL

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije