Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

STANOVI ZA RATNE VOJNE INVALIDE I MLADE OBITELJI

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila polaganju kamena temeljca za POS-ove stanove

Objavljeno prije

mokosica-pos-1

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je danas polaganju kamena temeljca za dvije stambene zgrade u Mokošici za stanove namijenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima, ali i mladim obiteljima po modelu dubrovačkog POS-a. Izgradnju stanova financiraju Ministarstvo branitelja i Grad Dubrovnik, a Povelju o polaganju temeljnog kamena potpisali su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj.

– Drago mi je da smo danas svi ovdje kako bi sudjelovali u polaganju temeljnog kamena za zgrade namijenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, ali i mlade Dubrovkinje i Dubrovčane.
U svoje osobno ime, ime župana Nikola Dobroslavića i cijele Dubrovačko-neretvanske županije moram pohvaliti i pozdraviti ovaj hvalevrijedan projekt za one koji su svoj život riskirali kako bi naša djeca sretno i slobodno hodala ovim ulicama. Da nije bilo naših branitelja danas mi ne bi ponosno hodali našom Domovinom.
Posebno me veseli činjenica što će kroz poticajnu stanogradnju po dubrovačkom modelu barem dio žitelja Dubrovnika riješiti svoje stambeno pitanje. Turizam je nešto što nam svima olakšava život, ali ga ponekad čini i nemogućim, što se kod nas prvenstveno očituje kroz visoke cijene nekretnina ili najma. Tu se stoga najviše vidi uloga jedinice lokalne samouprave koja promišlja o najboljim rješenjima za svoje građane. Stoga sve pohvale vodstvu grada Dubrovnika na brizi za svoje sugrađane. Nadam se da će ovakvih projekata u budućnosti biti što više diljem naše županije, za sve socijalne skupine.
Još jednom, poštovani ministre Medved, Vama i Vašim suradnicima u Ministarstvu branitelja, Vama gradonačelniče Grada Dubrovnika i Vašim suradnicima veliko hvala u ime svih nas koji smo izabrani predstavnici i koji pronosimo glas svih onih za koje vi danas stavljate kamen temeljac, – rekla je ovom prilikom zamjenica Marević.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Sveznalica 7400xXpx

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije