Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TVRĐAVA IMPERIJAL NA SRĐU

Žaklina Marević na otvorenju izložbe ‘Dani ponosa 1992. – 30. obljetnica oslobođenja hrvatskog juga’

Objavljeno prije

Pročelnica UO za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević nazočila je u četvrtak otvorenju izložbe „Dani ponosa 1992. – 30. obljetnica oslobođenja hrvatskog juga“ u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik, u tvrđavi Imperijal na Srđu, kojom je započeo program obilježavanja 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske i uspješne deblokade Dubrovnika u Domovinskom ratu.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Mato Franković, a pozdravne riječi uputila je i ravnateljica Muzeja Domovinskog rata Varina Jurica Turk te general Veselko Gabričević. Otvorenju izložbe nazočila je i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić te brojni dubrovački branitelji.

Povodom ovogodišnje 30. obljetnice prve i dotad najveće napadne operacije Hrvatske vojske i policije, poduzete u 1992. godini, Muzej Domovinskog rata priredio je stvarnu i virtualnu izložbu „Oslobođenje dubrovačkog područja 1992.“. Kao i prethodna izložba „Herojska obrana Grada 1991.“, realizirana je u sklopu sveobuhvatnog dvogodišnjeg muzejskog projekta „Dani ponosa“ koji je pokrenut s ciljem nastavka sustavnog rada na sakupljanju i cjelovitoj obradi građe iz svih zbirki Muzeja te prezentaciji na taj način utvrđenih novih povijesnih činjenica o ovim iznimno važnim događajima iz Domovinskog rata.

Izložbu čine tri zasebne kronološko – tematske cjeline: Deblokada Dubrovnika (18. svibnja – 30. lipnja 1992.), Operacije „Tigar“ (1. – 13. srpnja 1992.) i „Oslobođena zemlja“ (22. srpnja -15. rujna 1992.) te Operacije “Oslobađanje Konavala ” i „Vlaštica“ (21. – 26. listopada 1992.).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izložba se može razgledati u izložbenom prostoru Muzeja Domovinskog rata, u tvrđavi Imperijal na Srđu od 29. listopada 2022.

IZGRADNJA VODOSPREME VID S DOVODNIM I ODVODNIM CJEVOVODOM

Zbog radova na cjevovodu privremeno se zatvara za promet Ulica Dr. Franje Tuđmana u Vidu

Objavljeno prije

Obaviještavamo stanovnike naselja Vid da će ulica Dr. Franje Tuđmana (od križanja s ulicom Ledene Gospe do križanja s ulicom Markote) biti zatvorena za promet u periodu od 07.02.2023. do 11.02.2023. zbog radova na izgradnji dovodnog cjevovoda, kroz projekt “Izgradnja vodospreme Vid s dovodnim i odvodnim cjevovodom”.

Iz gradskog vodovoda mole stanovnike da koriste alternativne pravce, sukladno priloženoj skici.

U slučaju ranijeg završetka radova, promet će biti ranije normaliziran.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije