Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MALE MAŠKARE

Vrtićani povorkom otvorili pokladne svečanosti u Metkoviću

Objavljeno prije

Male maškare 2016.

Jučerašnje tmurno vrijeme i oblake nad našim gradom rastjeralo je šarenilo naših najmlađih sugrađana koji su pokladnom povorkom prošli središtem Grada do Sportske dvorane i uz pratnju Gradske glazbe otvorili pokladne svečanosti u Metkoviću.

Sveznalica 7400xXpx

Tradicionalno Gradska sportska dvorana je bila središte dječjeg maskenbala na kojem su se predstavili šareni vrtićani Dječjeg vrtića Metković, ove godine multinacionalni, u kostimima Europljana, Kineza, Indijanaca, Eskima i Afro-crnaca, te vrtićani Dječjeg vrtića Leut koji su svojim veselim performansom ispričali jednu od najljepših dječjih priča Crvenkapicu.

Uz tradicionalno predavanje ključeva Grada, kao simbolika na primopredaju dužnosti koja se dogodila u petak, prvo je bivši gradonačelnik Božo Petrov ključeve Grada predao gradonačelnici Katarini Ujdur, a ona ih je proslijedila Pokladnom društvu na čelu s Brankom Medakom.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U povorci je predstavljen i Marko Krnjeval, glavni krivac za sve nevolje i nedaće u našem gradu u prošloj godini. Ove godine ta časna titula pripala je našem sugrađaninu Mati Bulumu. Nažalost, Marko Krnjeval nije dočekao jutro, – više pročitajte u povezanom članku.

Dječiji mačkarito u Vidu

A kako je prvi dan maškara tzv. Dječiji mačkarito izgledao u Vidu, u organizaciji sekcije Vesela bratstva vidonjskog pučanstva-mačkari Vid, pogledajte u foto-galeriji na stranicama Vid.hr.

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije