Ostanimo u kontaktu

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Vozio sa 2.32 promila, na autocesti A1 izmjerena brzina od 238 km/h

Objavljeno prije

policija-pod-povecalom

 

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  16 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, pet osoba je teže, a četvero ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 672 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 290 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 114 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 14 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 7 osoba koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 45 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 40 mjera poduzetih prema vozačima koji tijekom vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla.  

Najveća koncentracija alkohola od 2,32 g/kg izmjerena je 32-godišnjaku koji je, tijekom kontrole prometa, u nedjelju, 18. studenog, oko 3 sata zaustavljen na Boninovu u Dubrovniku prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka.  Daljom kontrolom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez vozačke dozvole te da kod sebe ne posjeduje osobnu iskaznicu. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici 32-godišnjak je doveden u prostorije policije te je u jutarnjim satima, uz optužni prijedlog, odveden na Prekršajni sud u Dubrovniku.

Na dijelu autoceste A-1 u subotu, 17. studenoga, oko 10,40 sati,  policijski službenici Policijske postaje Metković, zaustavili su 36-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, vozača osobnog vozila marke Audi, koji se kretao brzinom od 238  km/h (umanjeno za 10%-214 km/h), odnosno 94 km/h više od dozvoljene brzine kretanja.

Vozač se kretao u pravcu Dubrovnika, a zbog prekoračenja brzine kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije