Ostanimo u kontaktu

HRVATSKA VOLONTIRA!

Volonterska radionica u organizaciji Udruge Otac Ante Gabrić

Objavljeno prije

P1070244

Hrvatska mreža volonterskih centara već četvrtu godinu za redom organizirala je manifestaciju Hrvatska volontira!, mobilizirajući velik broj organizatora volontiranja i volontera u zajedničkom isticanju značaja volontiranja.

Manifestacija Hrvatska Volontira! održavala se na nacionalnoj razini od 19. do 24. svibnja 2014.

Udruga Otac Ante Gabrić je u okviru volonterske akcije na području grada Metkovića 24. svibnja (subota) u Gradskom parku od 13 do 17 sati organizirala Radionicu izrade gajtana i veza na čoji. Tehnikom preplitanja vune ili konca između dva prsta izrađivao se gajtan koji može poslužiti kao detalj na narodnoj nošnji, ali i kao narukvica koja je trenutno vrlo popularan modni dodatak.

Svrha radionice bila je pokazati kako nešto što su izrađivale naše bake može naći primjenu i u današnjem vremenu a  naglasak ovogodišnje kampanje stavljen je na volontiranje mladih o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva.

Na Radionici je sudjelovalo 45 sudionika a od toga 11 volontera.

ŽUPA SV. NIKOLE BISKUPA

Božićni koncert u crkvi sv. Nikole u Metkoviću

Objavljeno prije

Po završetku jubilarne 50. obljetnice župe Sv. Nikole biskupa u Metkoviću, obilježenom brojnim svečanostima, na blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, u nedjelju 29. prosinca, u crkvi sv. Nikole biskupa, nakon večernje mise koju je predvodio župnik i neretvanski dekan don Davor Bilandžić, održan je tradicionalni Božićni koncert župnih pjevača, uz pratnju mandolinskog orkestra, pod ravnanjem s. Marijane Cvitanović i Tomislava Ćendo.

Uz pjesme „Djetešce nam se rodilo“, „Sretan Božić“ i „Sretan Božić svima“ nazočne su uveselili najmlađi članovi zbora a potom župni bend VIS Viatores pjesmama „Pastorella“ i „Ljubav se rodila“. Mješoviti župni zbor slavlje Božića uzveličao je uz pjesme „Adeste fideles“ (Pristupite vjerni), „Gloria“ i „Nebesa silna“. Program Božićnog koncerta završen je zajedničkim pjesama „Radujte se narodi“ i „U sve vrijeme godišta“.
Izvor: IKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije