Ostanimo u kontaktu

HRVATSKA VOLONTIRA!

Volonterska radionica u organizaciji Udruge Otac Ante Gabrić

Objavljeno prije

P1070244

Hrvatska mreža volonterskih centara već četvrtu godinu za redom organizirala je manifestaciju Hrvatska volontira!, mobilizirajući velik broj organizatora volontiranja i volontera u zajedničkom isticanju značaja volontiranja.

Manifestacija Hrvatska Volontira! održavala se na nacionalnoj razini od 19. do 24. svibnja 2014.

Udruga Otac Ante Gabrić je u okviru volonterske akcije na području grada Metkovića 24. svibnja (subota) u Gradskom parku od 13 do 17 sati organizirala Radionicu izrade gajtana i veza na čoji. Tehnikom preplitanja vune ili konca između dva prsta izrađivao se gajtan koji može poslužiti kao detalj na narodnoj nošnji, ali i kao narukvica koja je trenutno vrlo popularan modni dodatak.

Svrha radionice bila je pokazati kako nešto što su izrađivale naše bake može naći primjenu i u današnjem vremenu a  naglasak ovogodišnje kampanje stavljen je na volontiranje mladih o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva.

Na Radionici je sudjelovalo 45 sudionika a od toga 11 volontera.

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije