Ostanimo u kontaktu

CRKVA SV. ILIJE PROROKA

Vokalni ansambl ‘Antiphonus’ održao korizmeni koncert

Objavljeno prije

1703_Antiphonus 1

crkvi sv. Ilije Proroka sinoć je nakon večernje mise Vokalni ansambl Antiphonus održao korizmeni koncert.

Uvodnu riječ održao je ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Metković Milan Kapović, nakon čega su članovi Antiphonusa, uz glazbenu pratnju instrumentalista Izidora Erazema Grafenauera na teorbi, izveli djela vjerske tematike skladatelja od 12. do 18. stoljeća.

Na programu su bile skladbe Claudia Monteverdia (1567.-1643.), Ivana Lukačića (1575.-1648.), Johanna Sebastiana Bacha (1685.-1750.), Leonina (1150s -1201.), Giovannia G. Kapsbergera (1580.-1651.) i Gregoria Allegrija (1582.-1652.). Umjetnički voditelj bio je Tomislav Fačini.

Koncert je bio sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a malo je reći da su prisutni uživali u jednostavnom, ali dojmljivom nastupu Antiphonusa.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije