Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HRVATSKOJ STRANCI UMIROVLJENIKA

Veselko Gabričević novi predsjednik HSU-a, Siniša Bebić izabran u Nadzorni odbor

Veselko Gabričević novi predsjednik HSU-a, Olga Muratti članica predsjedništva, Siniša Bebić izabran u Nadzorni odbor

Objavljeno prije

U utorak je Hvatska stranka umirovljenika, birala novo vodstvo stranke za iduće četverogodišnje razdoblje.

Nakon što je dosadašnji predsjednik HSU-a gosp. Silvano Hrelja odlučio da se neće ponovo kandidirati, na upražnjeno mjesto predsjednika svoje kaandidature istakli su; Veselko Gabričević (Trilj), Tomislav Žagar i Nikola Capar.

Sveznalica 7400xXpx

Glavna “borba” se vodila između Gabričevića, kojeg je uzgred podupirala i GO Metković i ŽO Dubrovačko-neretvanska, te tzv. “struja” nezadovoljnih organizacija rezultatima HSU-a na nacionalnoj razini i Tomislava Žagara, inače osoba koja je u prošli saziv Sabora ušla kao član SDP-a, a zatim je bio u klubu Mosta i kandidat za župana Virovitičko-podravske županije, Inače je  slovio kao kandidat kojeg podupire dosadašnji predsjednik Silvano Hrelja. Uvjerljivo u prvom krugu glasovima delegata pobjedio je gosp. Gabričević.

General Gabričević, dugogodišnji je član HSU-a, časnik HV-a koji je vodio obranu Dubrovnika, zapovjednik zbornog područja Gospić i koji je obavljao mnoge druge zadaće u Hrvatskoj vojsci.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Za zamjenika su se kandidirali; Srećko Vuković i Marinko Lukenda. Za samo petnaest glasova pobjedio je Srećko Vuković.

Iz grupe regije jug birao se potpredsjednik, a izabran je Vinko Piližota (Šibenik), koji je pobjedio Davora Zubovića (Rijeka).

Između šest kandidata za mjesto u predsjedništvu izabrana je Olga Muratti (Dubrovnik), dok je u Nadzorni odbor između 15 kandidata izabran Siniša Bebić, predsjednik GO Metković.

GO HSU Metković

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije