Ostanimo u kontaktu

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HRVATSKOJ STRANCI UMIROVLJENIKA

Veselko Gabričević novi predsjednik HSU-a, Siniša Bebić izabran u Nadzorni odbor

Veselko Gabričević novi predsjednik HSU-a, Olga Muratti članica predsjedništva, Siniša Bebić izabran u Nadzorni odbor

Objavljeno prije

U utorak je Hvatska stranka umirovljenika, birala novo vodstvo stranke za iduće četverogodišnje razdoblje.

Nakon što je dosadašnji predsjednik HSU-a gosp. Silvano Hrelja odlučio da se neće ponovo kandidirati, na upražnjeno mjesto predsjednika svoje kaandidature istakli su; Veselko Gabričević (Trilj), Tomislav Žagar i Nikola Capar.

Glavna “borba” se vodila između Gabričevića, kojeg je uzgred podupirala i GO Metković i ŽO Dubrovačko-neretvanska, te tzv. “struja” nezadovoljnih organizacija rezultatima HSU-a na nacionalnoj razini i Tomislava Žagara, inače osoba koja je u prošli saziv Sabora ušla kao član SDP-a, a zatim je bio u klubu Mosta i kandidat za župana Virovitičko-podravske županije, Inače je  slovio kao kandidat kojeg podupire dosadašnji predsjednik Silvano Hrelja. Uvjerljivo u prvom krugu glasovima delegata pobjedio je gosp. Gabričević.

General Gabričević, dugogodišnji je član HSU-a, časnik HV-a koji je vodio obranu Dubrovnika, zapovjednik zbornog područja Gospić i koji je obavljao mnoge druge zadaće u Hrvatskoj vojsci.

Za zamjenika su se kandidirali; Srećko Vuković i Marinko Lukenda. Za samo petnaest glasova pobjedio je Srećko Vuković.

Iz grupe regije jug birao se potpredsjednik, a izabran je Vinko Piližota (Šibenik), koji je pobjedio Davora Zubovića (Rijeka).

Između šest kandidata za mjesto u predsjedništvu izabrana je Olga Muratti (Dubrovnik), dok je u Nadzorni odbor između 15 kandidata izabran Siniša Bebić, predsjednik GO Metković.

GO HSU Metković

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom su zabilježena u posljednja 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške i dvije ženske osobe: dvije iz Ploča, te jedna iz Metkovića i Opuzena.

Izliječene su četiri osobe: dvije iz Opuzena, jedna iz Dubrovnika te jedna iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađen je 391 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 78 593 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su tri osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji su 162 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 809 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije