Ostanimo u kontaktu

OŠ STJEPANA RADIĆA

Večer poezije Tina Ujevića

Objavljeno prije

OŠ Stjepana Radića, Večer poezije Tina Ujevića

Književnu večer, održanu 4. prosinca 2015. posvećenu Tinu Ujeviću i obilježavanju 60. godišnjice smrti pripremile su učiteljice hrvatskog jezika Tatjana Hazirović-Juračić, prof. i Ines Vukoja, prof. Voditeljice tijekom večeri bile su Ana Mustapić i Marta Gabrić. Ujevićeve stihove kazivali su učenici od 5. – 8. razreda: Ana Mustapić, Marta Gabrić, Elena Perdeda, Rita Gabrić, Cvijana Cvitanović, Tamara Matuško, Lana Bebić, Ana Putica, Marko Volarević, Karla Erjauc, LeonaGnječ, Katarina Pratežina, Lea Tomas, Korina Raguž, Martina Bulum, Mihaela Sulić, Mia Ćubela, Veronika Barjaktarović, Andreja Margeta, Dubravka Mustapić, Marija Dominiković, Mia Sršen, Lana Bunoza, Marija Planinić i Matej Horvat.

Odabrane pjesme koje su učenici recitirali: Zapis na pragu, Notturno, Svetkovina ruža, Za novim vidicima, Zvijezde u visini, Uhapšen u svojoj magli, Ove su riječi crne od dubine, Igračka vjetrova, Trideset godina putovanja, Ptići, Dažd, Bura na Braču, Pjesma o biseruOdlazak.

Na gitari i klaviru učenike su u kazivanju stihova pratili učenici Osnovne glazbene škole Metković: Duje Doko, Petar Borovac, Ana Putica i Lana Bebić.

Svojim načinom života Ujević je ušao u brojne anegdote. Učenici Marijeta Prnjić, Matej Matić, Antonio Bulum i Gabrijel Brajković dramatizirali su neke od njih.

Na platnu se prikazivala PowerPoint prezentacija o Tinu, a posjetitelji su imali priliku čuti i vidjeti Svakidašnju jadikovku u interpretaciji glumca Rade Šerbedžije i dijelove dokumentarnog filma Tinov povratak u Vrgorac redatelja Petra Krelje.

Večer poezije je završena pjesmom Odlazak u interpretaciji Arsena Dedića, a zapjevali su i svi nazočni.

Prigodni pano pripremila je nastavnica Ines Vukoja, prof. s učenicima.

Djelić atmosfere donosimo vam u kraćoj foto galeriji:

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije