Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

7. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Usvojene sve točke dnevnog reda, raspravu izazvala odluka o prikupljanju miješanog otpada

Objavljeno prije

Sedma sjednica Grada MetkovićaDanas je u Zgradi političkih stranaka održana 7. Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke dnevnog reda.

Najveća rasprava se povela oko prve točke Dnevnog reda, Prikupljanju miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih s javnom uslugom Grada Metkovića. Na vidjelo je izašla odluka Gradskog vijeća Grada Metkovića iz 2016. godine kada je tadašnja gradska vlast izmjenama i dopunama prostornog plana omogućila privatnoj firmi ‘Retabl’ bavljenje gospodarenja otpadom u centru grada – iza zgrade suda. Samim tim, kako je otkriveno, spomenuta firma je aplicirala na potpore, tako da ako Grad Metković sada želi raditi sortirnicu otpada to mora činiti o svome trošku, što znači da ostaje bez oko 4,5 milijuna kuna apliciranih sredstava, jer na istom području ne mogu aplicirati dvije sortirnice, otkrio je gradonačelnik Dalibor Milan. U povedenoj raspravi vijećnik Stipo Gabrić je zatražio od Gradskog vijeća da se donese odluka kojom se u centru grada zabranjuje gospodarenje otpadom, te dodao da treba pogledati tko je bio jedan od financijera bivše gradske vlasti na izborima i da će tada svima sve biti jasno. (video 41:00 min)

Nadalje, usvojena je odluka o raspisivanju javnog natječaja za imenovanje ravantelja/ice Prirodoslovnog muzeja Metković, kao i prijedlog o koncesiji za dimnjačarsku djelatnost na području Metkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U odgovorima na vijećnička pitanja saznalo se da će se uskoro zaposliti još jedan prometni redar te da je za rješavanje problema nastalih nakon otvaranja MCGP Metković zaduženo povjerenstvo na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom. Dan je i prijedlog da se pokrene višestranačka ili neovisna istraga zbog čega su metkovski poljoprivrednici ostali bez naknada nakon štete nastale zbog mraza prošle godine.

Metković News uživo je prenosio sjednicu na svojoj Facebook stranici te ju možete pogledati ovdje:

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije