Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

ORNITOLOŠKO DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Uspješan oporavak dvije ptice, škanjca Buteo buteo i šljuke Scolopax rusticola

Objavljeno prije

Prije desetak dana prijatelj ornitološkog društva Brkata sjenica Jole Marušić pronašao je i uhvatio iznemoglu pticu grabljivicu u Prudu. Preuzeli smo pticu Joli zahvalili na trudu i rekli mu da se radi o škanjcu Buteo buteo, javlja nam čelnik tog društva, Bariša Ilić te dodaje…

– Pregledali smo pticu nakon dolaska kući i ustanovili da ptica nije ozlijeđena vidljivih ozljeda nema možda je imala nalijetanje na automobil ili na drugu prepreku najčešće su to staklene površine elektro vodovi i slično. Pticu smo zbrinuli i nakon što smo je dobro nahranili i ptica došla u kondiciju nakon desetak dana pustili smo je u prirodu gdje i pripada.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Također prije nekoliko dana naši su sugrađani našli šumsku šljuku (po naški benu) Scolopax rusticola koja je udarila u staklenu površinu na njihovoj trgovini preko puta luke (hvala Kati i dečkima iz trgovine) donijeli je nama. Pregledali smo pticu i vidjeli da nije ozlijeđena već samo u šoku vjerojatno nije udarila pod pravim kutom imala je sreću. Pticu smo nahranili i nakon par dana pustili u prirodu da može nastaviti svoj put seleći u smjeru sjeverne Europe.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px
ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJA REDOVITO PODUPIRE POLJOPRIVREDNIKE

Župan Nikola Dobroslavić posjetio dolinu Neretve

Objavljeno prije

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić s kandidatom za zamjenika Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem posjetio je danas Pojezerje, Slivno i Opuzen u dolini Neretve gdje su u druženju s građanima otvorene brojne aktualne teme. Sustav navodnjavanja doline Neretve i obrana od zaslanjivanja poljoprivrednih površina županijski je projekt koji je Neretvanima u središtu pozornosti.

Po pitanju navodnjavanja županija je u proteklim godinama uložila višemilijunske iznose, no izgradnjom brane protiv zaslanjivanja poljoprivrednici očekuju i dodatni benefit, a to je bolji urod na njihovim poljoprivrednim površinama. Jednako tako, kroz razgovore o sinergiji turizma i poljoprivrede  potvrđena je važnost plasmana poljoprivrednih proizvoda na našem turističkom tržištu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja značajna sredstva i u izvanrednim situacijama koje su poljoprivrednicima najveći problem, a uz vremenske i klimatske neprilike urod valja zaštiti primjerice i od sredozemne voćne muhe za što redovito imaju potporu županije. Županu Dobroslaviću i saborskom zastupniku Bačiću u svojim su se sredinama priključili i kandidati za općinske načelnike – u Pojezerju Borislav Dominiković, u Slivnu Smiljan Mustapić, a u Opuzenu gradonačelnik Ivo Mihaljević.

ŽO HDZ-a
ubrovačko-neretvanske županije

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije