Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Uručena oprema nabavljena u humanitarnoj akciji ‘Veliko srce za djecu Neretve’

Objavljeno prije

Iako je planirano da se dana 23. ožujka 2020. godine u 12:00 sati u Metkoviću održi svečana primopredaja donacije opreme nabavljene u sklopu humanitarne akcije “Veliko srce za djecu Neretve”, zbog mjera nadležnih tijela radi obuzdavanja širenja pandemije koronavirusa COVID-19, organizator akcije Institut za promicanje i razvoj doline Neretve bio je prisiljen otkazati planirani događaj.

U svrhu opće mobilizacije zdravstvenog sustava radi sprječavanja širenja pandemije, oprema koja je prikupljena u akciji “Veliko srce za djecu Neretve” žurno je od strane Instituta uručena Domu zdravlja Metković prikladnim dopisom.

Vozilo, Dom zdravlja Metković

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Radi se o sljedećoj opremi koja se žurno stavlja u funkciju:

  • sanitetsko vozilo,
  • patronažno vozilo,
  • CTG uređaj za potrebe rodilišta,
  • defibrilator za djecu,
  • defibrilator za odrasle,
  • kardio fotelja za sanitetsko vozilo,
  • dvije kardio stolice za sanitetska vozila,
  • sitna medicinska oprema za pedijatrijsku ordinaciju, te
  • prigodne majice sa logom za Dom zdravlja Metković i Dom zdravlja Ploče.

U ime svih članova Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve, od srca se zahvaljujemo svima koji su pomogli akciju “Veliko srce za djecu Neretve”.

S osobitim poštovanjem,
INSTITUT ZA PROMICANJE I RAZVOJ DOLINE NERETVE
Antonio Volarević, predsjednik

POZIV ŽUPANIJE ULJEPŠAO IM LJETO

Župan Dobroslavić i pročelnica Marević pozdravili ukrajinsku djecu koja borave u Dubrovniku

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnicom Žaklinom Marević pozdravio je u utorak ukrajinske školarce koji borave u Učeničkom domu Dubrovnik kao rezultat ranijeg dogovora župana i ukrajinskog veleposlanika Vasilja Kiriliča.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom pozdravio djecu, njih 27 i njihove pratitelje, a u ulozi neformalnog prevoditelja našao se četrnaestogodišnji Vladyslav Trehub.

Poželio im je dobrodošlicu u naš Grad i Republiku Hrvatsku te izrazio nadu da će im se svidjeti naše more, ali i brojni kulturni spomenici i sadržaj koji Dubrovnik nudi. Svoje kratko obraćanje župan je zaključio pozdravom ”Slava Ukrajini”, na što su djeca u isti glas odgovorila ”Heroyam slava” (Herojima slava)!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

“Posjetili smo 27 učenika i tri njihove pratiteljice iz Ukrajine koje smo ugostili u Dubrovniku, a u sklopu iskazivanja solidarnosti između Hrvatske i Ukrajine. S veleposlanstvom Ukrajine, dogovorili smo primiti u našu županiju 30 osoba na 14 dana i to smo uradili. To su osnovnoškolci koji su zadovoljni boravkom ovdje, mogu vidjeti naše kulturne spomenike, drago im je okupati se u našem čistom i lijepom moru. Vjerujem da će im i ostatak boravka ovdje biti ugodan kao što želimo”, rekao je župan Dobroslavić te istaknuo kako Hrvatska ima poseban osjećaj solidarnosti prema Ukrajini i ukrajinskom narodu.

“U ovoj situaciji jedne grube agresije Rusije na Ukrajinu, posebno zbog toga što smo i sami bili žrtva velikosrpske agresije,na neki način možda i bolje od drugih osjećamo tu empatiju prema našim prijateljima iz Ukrajine, a to smo pokazali i na ovaj način”, rekao je župan.

Ravnateljica Učeničkog doma Dubrovnik, Sandra Merdžan, istaknula je kako su svi jako sretni što su imali priliku ugostiti ukrajinsku djecu ovog ljeta.

“Već su se upoznali s Dubrovnikom i našim plažama i udomaćili su se. Koliko god smo se mi potrudili njima malo uljepšati ljeto, s druge strane, moram reći i da su toliko oni nama uljepšali ljeto. Naša djeca su na praznicima, a sada opet čujemo dječji smjeh kroz hodnike, a naravno imamo i neke aktivnosti planirane za njih”, rekla je ravnateljica Merdžan.

Mladi Ukrajinci su većinom iz zapadnog dijela te zemlje, točnije Lavova i okolice, a do Dubrovnika su putovali dva dana autobusom, otkrio je mladi Vladyslav Trehub.

“Imam 14 godina i zaista mi se sviđa Hrvatska i Dubrovnik. Jako mi se sviđa more, nije hladno pa smo često na plaži”, rekao je on.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije