Ostanimo u kontaktu

ZAJEDNO ZA ČISTU PRIRODU

UM Kolektiv poziva građane na prijavljivanje ilegalnih deponija

Objavljeno prije

UM Kolektiv poziva građane na prijavljivanje ilegalnih deponija preko stranice ELOO! Poslali su nam sljedeći dopis:

Znate li da od 1. siječnja građani Hrvatske mogu prijaviti ilegalne deponije preko web stranice ELOO kako bi obavijestili komunalne redare.

Nalaz odbačenog otpada građani mogu prijaviti anonimno na mrežnoj stranici ELOO na način da odaberu županiju, grad/općinu, opišu lokaciju i vrstu odbačenog otpada te prilože fotografiju odbačenog otpada. Nakon prijave odbačenog otpada od strane građana komunalni redari zaduženi za lokaciju na kojoj je otpad prijavljen dobivaju obavijest kako bi mogli obraditi prijavu.

Mi smo jučer prijavili ilegalnu deponiju kod Krvavca. Pozivamo i vas da prijavljujete te tako doprinesete očuvanju okoliša. Nadamo se da će komunalno brzo reagirati da očisti navedenu lokaciju.

Isto tako pozivamo sve koji žele djelovati u EKO sekciji Kolektiva da se jave na kolektiv.metkovic1@gmail.com sa svojim podacima i kontakt brojem ili u inbox facebook stranice Udruga mladih Kolektiv.

Zajedno za čistu prirodu – UM Kolektiv

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U srpnju 90 posto više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju lani

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2021. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 254.717 dolazaka, što je u usporedbi sa istim periodom 2020. godine porast od 90%. U srpnju 2021. godine ostvareno je 1.437.483 noćenja, što čini 65% više noćenja nego u istom period 2020. godine.
Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Češke.

Od početka godine do kraja srpnja ostvareno je 393.415 dolazaka i 2.070.799 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2020. godine ostvareno je 60% više noćenja.

U usporedbi s 2019. godinom u srpnju je ostvareno 69% noćenja 2019. godine, a od početka godine do kraja srpnja 43% noćenja ostvarenih u rekordnoj 2019. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije