Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Ugodna večer uz avanturu Stipe Božića i Vedrana Mlikote ‘Vlaji na Himelaji’

Objavljeno prije

Vlaji na Himelaji - Stipe Božić i Vedran Mlikota u Gradskoj knjižnici

U ponedjeljak navečer u Gradskoj knjižnici Metković tražila se stolica viška, svoju avanturu Vlaji na Himalaji prepričali su naš najpoznatiji alpinist Stipe Božić i glumac Vedran Mlikota.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Uvijek zanimljivo predavanje Stipe Božića sinoć je u Gradsku knjižnicu privuklo mnoštvo posjetitelja. Kao i dosadašnjih posjeta, sa jednim nadasve opuštenim i zanimljivim pristupom, u kojem mu je ovaj put pomogao i glumac Vedran Mlikota, publiku su poveli do najvišeg planinskog vrha na svijetu. Vlaji na Himalaji govori o Božićevoj ekspediciji na koju je u listopadu 2015. godine poveo skupinu poznatih alpinista i zaljubljenika u visine.

Kroz predavanje popraćeno multimedijom publika je bez daha upijala sve detalje, počevši od zahtjevnih priprema za put, pa do opasnosti koje vrebaju i sa kojima su se susretali. Opisujući sve napetosti, nesreće, pa i kobne slučajeve, predavanje su ipak završili sa sretnim trenucima osvajanja i svim ljepotama koje krase taj najveći planinski masiv na svijetu.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije