Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

IZVANINSTITUCIONALNI ODGOJ I OBRAZOVANJE DJECE I MLADIH

Udruga Otac Ante Gabrić provela projekt ‘Kako su živjeli naši stari’

Objavljeno prije

DSC_0004

Foto: Udruga Otac Ante Gabrić

Udruga Otac Ante Gabrić je od ožujka do kolovoza, u partnerskoj suradnji s OŠ Stjepana Radića i Dječjim vrtićem Metković, provodila projekt izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih pod nazivom KAKO SU ŽIVJELI NAŠI STARI.

U okviru Projekta proveden je niz aktivnosti od kojih je posljednja bila vožnja lađom. Kroz sve projektne aktivnosti (prezentacije, predavanja, radionice, druženja, izlet lađom…) poticalo se sve generacije da svoje slobodno vrijeme korisno provedu  u zajedništvu. Tako su se stjecale nove vještine i znanja o kulturnoj baštini i načinu života naših starih, tehnikama vezenja i dijelovima neretvanske narodne nošnje,  o važnosti volonterstva u očuvanju kulturne baštine,  komunikaciji sa starijim osobama te međugeneracijskoj solidarnosti. Mnoge sudionike privukle su radionice izrade tradicijskih frizura te izrade fritula i uštipaka na taradicionalni način.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Voditeljica projekta Anđelina Jerković te tim izvoditeljica aktivnosti  Paula Miličević, Kristina Roglić, Julija Kaleb, Katarina Petković Galov, Anja Batinović i Divna Dragović  prezadovoljne su odazivom i aktivnim sudjelovanjem i starijih i mladih.

Kroz druženja djece, mladih, starijih te volontera različite dobi poboljšala se kvaliteta života svih starosnih skupina. Druženja na aktivnostima su donijela puno lijepih trenutaka, ali i obvezu da se naučeno prenosi dalje, na nove generacije.

Sveznalica 7400xXpx

Projekt je utjecao na poboljšanje kvalitete života svih starosnih skupina i dao veliki doprinos u njegovanju zavičajnog identiteta, upoznavanju tradicijskih vještina i običaja kako bi se tradicija i lokalna baština čuvale od zaborava.

U Projektu je sudjelovalo preko 200 sudionika a realiziran je uz financiranje Ministarstva znanosti i obrazovanja te sufinanciranje Dubrovačko-neretvanske županije.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije