Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE – Brown Sugar RnB

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA 2017.

Udruga Otac Ante Gabrić priredila bogat program svojim posjetiteljima

Objavljeno prije

Udruga Otac Ante Gabrić

Sudjelujući u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga 2017. udruga  Otac Ante Gabrić se u četvrtak, 25. svibnja predstavila aktivnostima koje se redovito odvijaju kroz godinu. Za zainteresirane posjetitelje organizirano je preventivno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi a nakon toga uslijedila je tjelovježba.

Druženje pod nazivom Prozor u prošlost, vrata u budućnost  starijima je pružilo nakratko priliku da se vrate u svoje djetinjstvo i mladost a  mladim posjetiteljima oživjelo je sliku minulih vremena. Kroz razgovor se oživljavao  zavičajni govor, običaji, odjeća a naročito nakit kojim su se žene ukrašavale. Riječi su se pretvorile u slike kroz dokumentarne filmove Ljudi s Neretve i Brđani i donjani.

Na radionici koja je uslijedila od plodova prirode napravljen je tradicijski nakit a zatim su se od istih plodova uradili moderni privjesci. Istaknut je i izložbeni kutak sa uradcima s kreativnih radionica u udruzi a zainteresiranim građenima pružene su informacije o pomoći u kući, o dnevnim aktivnostima za starije te o mogućnostima sudjelovanja u projektnim aktivnostima i  volontiranju u udruzi.

U poslijepodnevnim satima održana je kreativna radionica salvetne tehnike na kojoj je prikazano kako od otpadne staklene ambalaže napraviti zanimljiv ukrasni ili uporabni predmet. Dan je završen radionicom i druženjem na kojoj se krojio i izrađivao sadak– dio ženske narodne nošnje a posebno je živo bilo kad su se izrađivale frizure s pletenicama.

 

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije