Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

'VREMENA SE MIJENJAJU, ALI PRIJATELJI OSTAJU'

Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ proslavila petnaesti rođendan /FOTO/

Objavljeno prije

Prijatelji, obljetnica

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković jučer je, 29. lipnja, svečano proslavila 15. obljetnicu osnutka.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Slavlje je započelo u prostorijama udruge okupljanjem članova i volontera udruge sa brojnim uzvanicima i gostima koji su kroz proteklih petnaest godina svojim radom, a i utjecajem doprinijeli razvoju ove, slobodno možemo reći jedne od najpoznatijih i priznatijih metkovskih udruga. Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Dalibor Milan i ‘Prijateljima’ prigodno čestitao petnaesti rođendan.

Nakon zajedničke fotografije okupljeni prijatelji su se uputili prema izletištu restorana Adria u Badžuli gdje su im se prigodnim riječima obratili gradski vijećnik Stipe Gabrić Jambo, voditelj ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Metkoviću Tomislav Bjeliš, bivša županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković Vatroslav Vugdelija, predsjednik Udruge tjelesnih invalida TOMS iz Trogira i predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum Kristina Ćurčija. U svojim govorima svi zajedno su izrazili veliko zadovoljstvo suradnjom s Udrugom Prijatelj te su pohvalili rad udruge u proteklih petnaest godina.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Među uzvancima su bili i prvi predsjednik Udruge Prijatelj Bernard Čupić i, kao predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije Čedo Vučković, koji je također pohvalio kvalitetni rad udruge i suradnju sa Županijom.

Također, čestitke su pristigle i iz resornih ministarstava, a i od saborskih zastupnika koji su surađivali s udrugom, Grada Dubrovnika te Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI ZG, a samoj proslavi su prisustvovali i predstavnici gradskih uprava te odgojno-obrazovnih institucija, centara za socijalnu skrb i udruga iz Metkovića, doline Neretve, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Svečani program vodila je Milka Kuran, a akcije i uspjehe Udruge Prijatelj, osnovane 20. lipnja 2003., predstavili su predsjednik udruge Ante Puljević, izvršni direktor Nikola Popovac, voditeljica projekta Osobni asistent i psihosocijalne podrške Marina Mustapić te Danijela Raić, upraviteljica Zaklade Neretvansko srce.

Ante Puljević je rekao da su unaprjeđenje usluga i zapošljavanje osoba s invaliditetom jedan od ciljeva koji će i dalje biti bitni udruzi.

– Kompletno naše djelovanje u proteklih 15 godina moglo bi se opisati u tri segmenta. To je briga za djecu s teškoćama u razvoju, briga za osobe s invaliditetom i briga za starije i nemoćne osobe. Kad su u pitanju djeca s teškoćama u razvoju organizirali smo se tako da imamo logopedske, edukacijske i radne terapije za djecu s teškoćama. Zapošljavamo mlađe osobe s invaliditetom i vršimo prijevoz starijih osoba do bolnica u Dubrovniku i Splitu. Mi u svom vlasništvu imamo i 43 kreveta i 40 kolica, i brojna ortopedska pomagala, koja uz jednu primjerenu naknadu iznajmljujemo građanima a dobivena sredstva koristimo za obnovu tih istih naših ortopedskih pomagala.

Sve ovo postižemo zahvaljujući našem projektnom timu koji je napisao puno projekata koji su ocjenjeni kao valjani i od tu smo crpili sredstva da bi se mogli opremiti i ove usluge pružati.

U budućnosti se od udruge može očekivati da mi u Metkoviću dobijemo jednu integralnu radionicu koja bi zapošljavala osobe s invaliditetom, da dobijemo i unaprijedimo rehabilitacijski centar i da sve ove usluge koje pružamo u dolini Neretve nastavimo pružati i na poluotoku Pelješcu – rekao je Puljević.

Prigodne riječi o petnaest godina rada udruge zrak su ispunile neopisivom emocijom koja se ubrzo pomiješala sa veselim druženjem uz ručak i foto-safari lađama na jezeru Kuti, koji je oduševio i domaće i goste.

Prijatelji i gosti su se pozdravili uz nade da će se vidjeti i na sljedećoj proslavi osnutka, u skladu s porukom ‘vremena se mijenjaju, ali prijatelji ostaju‘.

A kako je sve to izgledalo, možete pogledati u našoj opširnoj foto-galeriji.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije