Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

KOJE SU PTICE U VAŠEM VRTU?

Udruga mladih Kolektiv poziva na radionicu – izradu kućica ili hranilica za ptice

Objavljeno prije

Udruga mladih Kolektiv

Mnogi se pitaju hraniti ptičice ili ne zimi i koliko je to zapravo miješanje u prirodni odabir i preživljavanje ptica.

Međutim, postoji jasna činjenica da je čovjek svojim aktivnostima ugrozio i uvelike uništio stanište pticama i tako ozbiljno ugrozio njihov opstanak (širenje naselja, konvencionalna poljoprivreda, krčenje šuma itd). Radi sveopće aktivnosti čovjeka, sve je manje trava i drugih biljaka koje imaju sjeme koje bi bilo dostupno pticama preko zime. S druge strane, ptičice su jako korisne životinje u vrtu, jer se hrane kukcima, crvima, gusjenicama i ličinkama koji su nam štetnici u vrtu, pa time one održavaju prirodnu ravnotežu u vrtu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Kako bi im bar malo olakšali ovu zimu odlučili smo u suradnji sa Prirodoslovnim muzejom  organizirati radionicu pravljenja kućica i hranilica za ptice.

Ovisno o vrsti staništa koje koriste za gniježđenje ptice dijelimo na dupljašice i poludupljašice. Kako se njihove kućice razlikuju po obliku i veličini ulaznog otvora radionica je zamišljena na način da vi prepoznate (donesite fotografiju ili snimite glasanje ako niste sigurni) koje su ptice u vašem vrtu ili dvorištu, dođete na radionicu i skupa s nama napravite kućicu ili hranilicu za svoju pticu. Za vas koji ne možete doći na radionicu javite nam se na mail kolektiv.metkovic1@gmail.com ili preko facebook profila Udruga mladih Kolektiv, izradit ćemo vam je i donijeti na adresu u zamjenu za donaciju za naš daljnji rad.

Sveznalica 7400xXpx

Radionica će se održati u petak, 23. prosinca, u 10.00 sati u prostorijama Prirodoslovnog muzeja Metković.

Udruga mladih Kolektiv

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije