Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MEĐUNARODNO NATJECANJE KONOBARA I KUHARA

Učenici Srednje škole Metković srebreni na Grand Gourmet festivalu

Objavljeno prije

Konobari i kuhari - Srednja škola Metković

Učenici Srednje škole Metković osvojili su drugo mjesto na međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista i restorana, Festivalu Grand Gourmet, koji se od 3. do 8. studenog ove godine održavao u Makarskoj.

Sveznalica 7400xXpx

Učenici Dino Markota, Roko Novaković i Kristijan Volarević, predvođeni mentorima Obradom Lalovcom i Radom Nikoletićem ponijeli su srebrenu medalju u disciplini sinkronizirano posluživanje.

U sinkroniziranom posluživanju sudjelovale su ekipe iz Sarajeva, Makedonije, Splita, Dubrovnika, Trogira i Metkovića, što je samom natjecanju dalo međunarodni predznak, a uspjeh naših srednjoškolaca diglo na zavidan novo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Svaki se tim sastojao od tri natjecatelja. Morali su nositi školske uniforme, raditi u bijelim pamučnim rukavicama, te u roku od 6 – 8 minuta postaviti stol za tri osobe, poslužiti aperitiv, vodu, juhu i glavno jelo, a sve to uz glazbenu podlogu koju su sami pripremili.

– Ovo je izniman uspjeh za Srednju školu Metković, koja se po tko zna koji put dokazala da se može nositi i s najboljima. Također, ovo je poticaj svim učenicima u zanimanju konobar-kuhar da što više zavole ovu struku, te usvoje znanja ugostiteljske struke neophodna za uključivanje u svijet rada, kao i za praćenje cjelokupnih zbivanja u području ugostiteljstva i turizma, – istaknuo je mentor Rade Nikoletić.

Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim mentorima!

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije