Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

GKS METKOVIĆ

Učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića izveli mjuzikl ‘Dalmatinski mozaik’

Objavljeno prije

‘Dalmatinski mozaik’ naziv je mjuzikla koji su sinoć na sceni Gradskoga kulturnoga središta izveli učenici Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića.

Tijekom pripreme mjuzikla, učenici su uložili mnogo truda i rada, što se itekako vidjelo na pozornici. Kao pravi profesionalci tijekom mjuzikla su publici prikazali Dalmaciju, život u Dalmaciji i sve posebnosti koje ona ima.

U mjuziklu su sudjelovali Mali i Veliki zbor OŠ don Mihovila Pavlinovića koji je vodila prof. Ljupka Sršen Gutić, folklorna skupina nižih razreda, Ljubića Ćelić (Dalmatina), Ena Nižić (Mara) te solisti: Ante Ramić, Erika Malezija, Marin Kaleb, Marijeta Stanjko, Ana Bukovac, Ana Šiljeg, Zlata Vekić, Tonka Plećaš, Anđela Senta, Ivan Volarević (harmonika). Na klavijaturama je bila prof. Zrinka Boras.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

“Zahtjevan je ovo i iscrprljujući projekt bio, ali vidjevši oduševljenje, zadovoljstvo i radost koje je naš mjuzikl na velikoj pozornici izazvao, sve su muke i teškoće umah zaboravljene. Idejni začetnik i spiritus movens, naša je učiteljica glazbene kulture Ljupka Sršen Gutić koja, očigledno, snagu i volju za rad dobiva upravo – radom. Temu predstavljanja dalmatinskih gradova – bisera, u libreto je razradila učiteljica hrvatskoga jezika Ivona Martinović, a malu glumce uvježbale su učiteljice hrvatskoga jezika Helena Bjeliš i Ana Jogunica. Učiteljica glazbene kulture Zrinka Boras bila je glazbena desna ruka  našoj voditeljici projekta Ljupki, učiteljica razredne nastave Katarina Petković Galov  uvježbala je male folkloraše, a engleske turiste i hrvatske vodičice za scenu je pripremila učiteljica engleskoga jezika Ana Tot.  Živopisnu je dalmatinsku scenografiju osmislila i ostvarila učiteljica likovne kulture Matea Jerkić. Naši su učenici, naravno, najsjajnije zvijezde Dalmatinskoga mjuzikla. Puno su truda uložili, puno proba odradili; trebalo je naučiti tekst, pjesme, pokrete, svladati tremu…. Sve su to oni uspjeli i što je jako važno: na zabavan i zanimljiv upoznali i predstavili ljepote svoga dalmatinskog zavičaja, naučili dalmatinske pjesme i zavoljeli ih, spoznali vrijednost tradicije i kulture. Ovime smo ispunili cilj projekta Dalmatinskog mjuzikla: približiti tradiciju i znamenitosti Dalmacije našim učenicima i potaknuti u njima još veću ljubav i povezanost s rodnim krajem”, istaknuli su iz Škole.

Foto-galeriju donosi Metkovic.hr

RENT-A-CAR M 740

OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ

U Metkoviću predstavljena knjiga Matka Marušića ‘Priručnik za hrvatsku politiku’

Objavljeno prije

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću u petak je u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković predstavljena knjiga ‘Priručnik za hrvatsku politiku’ književnika i svjetski poznatog liječnika Matka Marušića. Uz autora, publici se na početku obratila i predsjednica OMH u Metkoviću prof. Zorana Vekić.

Matko Marušić svoj je radni vijek proveo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu kao profesor emeritus, a jedno vrijeme bio je i dekan.

Bavio se istraživanjima u području imunologije tumora, imunogenetike, presađivanja koštane srži, kliničke imunologije, filozofije znanosti, politike uređivanja znanstvenih časopisa i medicinske izobrazbe. Objavio je 200 znanstvenih radova koji su citirani 4200 puta, pa je uvršten među 2 % najboljih znanstvenika u svijetu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

‘Priručnik za hrvatsku politiku’ autorova je najnovija knjiga objavljena 2023. Priručnik sadrži velik broj podataka važnih za hrvatsku povijest, politiku, sociologiju i ekonomiju. Broji 600 stranica s 24 poglavlja raspodijeljena u četiri dijela – ‘Hrvatska politička povijest’, ‘Hrvatski susjedi’, ‘Samostalna Republika Hrvatska’ i ‘Što nam je, dakle činiti?’. Na kraju se nalazi i Kazalo s oko 1000 pojmova podijeljenih na pet djelova.

Knjiga je izašla u izdanju Medicinske naklade.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije