Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE – Brown Sugar RnB

HUMANOST NA DJELU

Učenici i djelatnici Osnovne škole Stjepana Radića prikupili 28.827,50 kuna za osnovnu školu u Petrinji

Objavljeno prije

Nezaboravne fotografije i prizori stradanja stanovnika Banovine od posljedica razornog potresa nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Životi naših sugrađana toga dijela Hrvatske promijenili su se iz korijena, a miran i lijep grad suočen je s neizvjesnošću i brigom za osnovne životne potrebe.

U ovakvim situacijama najviše brinemo za djecu i mlade Petrinje kojima su prekinuti bezbrižni dani djetinjstva, a nastavak školovanja odvija se pod jako teškim uvjetima.

Vijest da su petrinjske škole stradale u potresu, probudila je želju naših učenika i djelatnika da pruže ruku pomoći i solidarnosti i priključe se humanitarnim aktivnostima koje pristižu iz svih dijelova Republike Hrvatske.

OŠ Stjepana Radića za OŠ Petrinja

Odlučili smo pomoći jednoj školi i to 1. osnovnoj školi Petrinja koja je u potpunosti neupotrebljiva i u kojoj se ne održava nastava. Tijekom veljače, učenici i djelatnici Osnovne škole Stjepana Radića prikupljali su novčana sredstva te je iznos od 28.827,50 kuna uplaćen na račun 1. osnovne škole Petrinja, a vjerujemo da će ova sredstva biti dovoljna da zadovolje bar neku potrebu koju ova škola ima.

Hvala svim učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima koji su se rado odazvali ovoj akciji i još jednom pokazali da je nesebično dijeljenje i pomaganje naša zajednička vrlina na koju smo posebno ponosni.

Za male Petrinjce  pripremamo nove akcije prikupljanja pomoći jer naša briga ne prestaje nego se množi i dijeli. Naši učenici samo žele da se na lica njihovih  vršnjaka vrati radost i veselje.

Ravnateljica Božena Nikoletić, prof. 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o deset osoba muškog spola i deset osoba ženskog spola: pet iz Dubrovnika i Metkovića, tri iz Župe dubrovačke i Korčule te dvije iz Konavala i Ploča.

Izliječene su 32 osobe: 12 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, dvije iz Korčule, Ploča i Slivnog, jedna iz Župe dubrovačke i Smokvice te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 709 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 102 720 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je 626 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 915 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije