Ostanimo u kontaktu

PROŠIRENJE SUSTAVA DALJINSKOG VOĐENJA

U utorak Otok, Trn i dio naselja Blace bez napajanja električnom energijom

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavještavaju se potrošači električne energije zbog proširenja sustava daljinskog vođenja u TS 10(20)/0,4 Blace 2 bit će obustava električne energije u utorak, 03.12.2019. godine od 08:30 do 15:00 sati.

U tom vremenu bez električne energije bit će potrošači:

  • Naselje Otok
  • Naselje Trn
  • Dio naselja Blace:
    -Vale
    -Poluotok do nogometnog igrališta

NAPOMENA: U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije. U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Usvojen proračun za 2020. godinu u iznosu od 988,3 milijuna kuna, izglasane i odluke o preuzimanju poslova, službenika i namještenika Ureda državne uprave

Objavljeno prije

Na sjednici Županijske skupštine usvojen je proračun za 2020. godinu u iznosu od 988,3 milijuna kuna dok su projekcije za 2021. godinu 929,6 milijuna kuna, a za 2022. godinu 929,3 milijuna kuna.

Župan je uvodno istaknuo kako je riječ o znatno većem iznosu negoove godine, no kako je riječ o svojevrsnom umjetnom povećanju.

”Riječ je o tehničkom pristupu proračunu, uključuju se sredstva kojih ove godine nije bilo. To je umjetno povećanje jer nemamo više sredstava jer se povećavaju i rashodi. Sam županijski proračun predlaže se na 275 milijuna kuna i on je nešto povećan u odnosu na ovu godinu. U odnosu na ovu godinu novine su preuzimanje poslova Ureda državne uprave te uključivanje plaća u obrazovanju u proračun Županije, a time i rashode. Osigurali smo sredstva za funkcioniranje svih Upravnih odjela, uključujući i službenike i namještenike bivšeg Ureda državne uprave gdje preuzimamo 108 djelatnika”, rekao je župan Dobroslavić.

U sklopu rasprave o proračunu župan Dobroslavić je odgovorio na vijećničko pitanje vezano za sigurnu kuću rekavši kako će ona biti otvorena u našoj županiji do kraja ove godine kako je i najavljeno.

Preuzimanje UDU

Vijećnici su usvojili i Odluku o sklapanju sporazuma o preuzimanju državnih službenika i namještenika, pismohrane i druge dokumentacije te opreme i sredstava za rad Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te Odluku o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan Dobroslavić uvodno je istaknuo kako su pripreme bile opsežne i dugotrajne te kako su ove odluke kraj tog posla.

”Mi smo odlučili ne osnivati nove odjele nego sve integrirati u naše postojeće Odjele. Ovim odlukama ispunjamo zakonsku obvezu i od 1. siječnja preuzimamo poslove i službenike i namještenike UDU”, rekao je župan.

Bezuvjetan nalaz Državne revizije

Vijećnici su primili na znanje Izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Dubrovačko-neretvanske županije za 2018. godinu.

Državna Revizija nije ustanovila nikakve nepravilnosti u financijama DNŽ, koje su u potpunosti u skladu sa zakonima i propisima.

Pohvale za rad Županijske uprave za ceste

Na Skupštini je jednoglasno usvojena i Odluka o 2. Izmjenama i dopunama financijskog plana ŽUC-a za 2019. i projekcije za 2020., 2021., i 2022. godinu uz pohvalu ŽUC-u od pozicije i opozicije na njihov rad.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije