Ostanimo u kontaktu

NASTAVLJA SE OBNOVA KVARTOVSKIH IGRALIŠTA

U tijeku je rekonstrukcija dječjih igrališta kraj OŠ don M. Pavlinovića i Prudu

Objavljeno prije

Nakon prošlogodišnje prve faze obnove i rekonstrukcije kvartovskih dječjih igrališta, danas su započeli radovi na drugoj fazi rekonstrukcije i obnove kvartovskih dječjih igrališta.

Obnova je nastavljamo s dječjim igralištem kraj Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića u Jadranskoj ulici i dječjim igralištem u Prudu iza škole.

U sklopu radova zamijenit će se kompletna podloga i sve sprave na jednom i drugom igralištu. Ispod sprava postavit će se antistres podloga prilagođena sigurnosnim standardima, te iznad nje, duž cijelog igrališta postavit će se umjetna trava namijenjena dječjim igralištima.

Ukupna vrijednost radova na ova dva igrališta iznosi 347.942,35 kn bez PDV-a. Investitor je Ustanova za kulturu i sport, a izvor financiranja Grad Metkovića.

Nakon ovih, kreće se s obnovom i ostalih igrališta.

– Naime, kako sam već mnogo puta istaknuo, svi naši projekti usmjereni su na poboljšanje kvalitete života građana! Projekti uređenja kvartovskih izgrališta doprinijet će da svako dijete ima ljepše, ali i sigurnije mjesto za igru i provođenje slobodnoga vremena!
Igrališta su djeci drugi domovi, a na nama je da im omogućimo ugodniji boravak na njima, – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U srpnju 90 posto više turističkih dolazaka nego u istom razdoblju lani

Objavljeno prije

Tijekom srpnja 2021. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 254.717 dolazaka, što je u usporedbi sa istim periodom 2020. godine porast od 90%. U srpnju 2021. godine ostvareno je 1.437.483 noćenja, što čini 65% više noćenja nego u istom period 2020. godine.
Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Češke.

Od početka godine do kraja srpnja ostvareno je 393.415 dolazaka i 2.070.799 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2020. godine ostvareno je 60% više noćenja.

U usporedbi s 2019. godinom u srpnju je ostvareno 69% noćenja 2019. godine, a od početka godine do kraja srpnja 43% noćenja ostvarenih u rekordnoj 2019. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije