Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

U srijedu predavanje Tarre Barat ‘Alkalno za zdravlje’

Objavljeno prije

Foto: Gradska knjižnica Metković

Foto: Gradska knjižnica Metković

Gradska knjižnica Metković, poziva vas, u srijedu, 8. studenoga u 19 sati, na predavanje i prezentaciju Tarre Barat Alkalno za zdravlje.

Dobro zdravlje ovisi o alkalnosti organizma. Što je alkalnost organizma? Što je alkalna prehrana? Što su kisele emocije? Koji čimbenici (prehrana, način razmišljanja itd.) stvaraju alkalno stanje u organizmu? Kako pratiti stanje svoga zdravlja i kako provjeriti pH vrijednost tijela?

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pretjerana kiselost organizma dovodi do umora, nedostatka energije, oslabljenog imuniteta, pretjerane debljine, a ako potraje duže može dovesti do raznih oboljenja poput dijabetesa, osteoartritisa i mnogih drugih. Dobro zdravlje ovisi o alkalnosti (lužnatosti) organizma. Što je pH ravnoteža? Sve više se danas govori o alkalnoj prehrani kao preduvjetu za zdravlje. Prehrana u omjeru 70-80% alkalne i 20-30% kisele ojačat će vaš  imunološki sustav, bit ćete izdržljiviji i osjećat ćete se bolje.

No, nije samo hrana ta koja doprinosi optimalnom zdravlju. Koji su još čimbenici (način razmišljanja i djelovanja) koji stvaraju alkalno stanje u organizmu? Koji su čimbenici koji stvaraju kiselo stanje u organizmu?

O svim ovim faktorima govorit ćemo na predavanju. Naučit ćete i kako poboljšati svoje zdravlje, kako pratiti pH vrijednost u tijelu.

Kada je pH vrijednost u tijelu previše kisela imate nisku razinu energije, osjećate se umorno, iscrpljeno.

Kada je pH u tijelu lužnata – ne dolazi do pada imuniteta, osjećate se dobro i imate dovoljno snage za obavljanje svih svojih aktivnosti. Saznajte na predavanju načine na koje možete pratiti stanje svoga zdravlja ili sklonost bolesti.

Gradska knjižnica Metković

PROGRAM MANIFESTACIJE

Dani Neretvanske kneževine od četvrtka u Gradskome parku

Objavljeno prije

Od četvrtka, 11. kolovoza pa do subote, 13. kolovoza u Metkoviću će se održati manifestacija Dani Neretvanske kneževine.

U petak, 12. kolovoza u 21 sat će Metkovsko amatersko kazalište na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković, te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, kroz izložbu “CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića” prikazuje se i prošlost na području današnjeg Metkovića. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Program

četvrtak, 11. kolovoza, od 20 sati

Srednjovjekovna predstava
Turnir streličarstva (uključujući publiku)
Streličarstvo za djecu
Srednjovjekovna kuhinja (pojedi što uloviš)
Vuča konopa (vitezovi vs. Publika)
Druženje s vitezovima
Večernja bitka
Sudjeluju: Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH), Kliški uskoci (Klis), Gradska straža Šibenik (Šibenik)

petak, 12. kolovoza

Festival tradicija – Đakovo na Neretvi, od 18 sati
Uprizorenje prvoga pisanoga spomena Metkovića u izvedbi Metkovskoga amaterskog kazališta, redatelj i scenarist: Radovan Marčić, od 21 sat do 21:35
subota, 13. kolovoza

Srednjovjekovni sajam – od 10 sati
Start Maratona lađa – 17 sati
Jerkovačka fešta – 21 sat
Manifestaciju Dani Neretvanske kneževine organizira Turistička zajednica grada Metkovića.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije