Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

U srijedu predavanje Tarre Barat ‘Alkalno za zdravlje’

Objavljeno prije

Foto: Gradska knjižnica Metković

Foto: Gradska knjižnica Metković

Gradska knjižnica Metković, poziva vas, u srijedu, 8. studenoga u 19 sati, na predavanje i prezentaciju Tarre Barat Alkalno za zdravlje.

Dobro zdravlje ovisi o alkalnosti organizma. Što je alkalnost organizma? Što je alkalna prehrana? Što su kisele emocije? Koji čimbenici (prehrana, način razmišljanja itd.) stvaraju alkalno stanje u organizmu? Kako pratiti stanje svoga zdravlja i kako provjeriti pH vrijednost tijela?

Pretjerana kiselost organizma dovodi do umora, nedostatka energije, oslabljenog imuniteta, pretjerane debljine, a ako potraje duže može dovesti do raznih oboljenja poput dijabetesa, osteoartritisa i mnogih drugih. Dobro zdravlje ovisi o alkalnosti (lužnatosti) organizma. Što je pH ravnoteža? Sve više se danas govori o alkalnoj prehrani kao preduvjetu za zdravlje. Prehrana u omjeru 70-80% alkalne i 20-30% kisele ojačat će vaš  imunološki sustav, bit ćete izdržljiviji i osjećat ćete se bolje.

No, nije samo hrana ta koja doprinosi optimalnom zdravlju. Koji su još čimbenici (način razmišljanja i djelovanja) koji stvaraju alkalno stanje u organizmu? Koji su čimbenici koji stvaraju kiselo stanje u organizmu?

O svim ovim faktorima govorit ćemo na predavanju. Naučit ćete i kako poboljšati svoje zdravlje, kako pratiti pH vrijednost u tijelu.

Kada je pH vrijednost u tijelu previše kisela imate nisku razinu energije, osjećate se umorno, iscrpljeno.

Kada je pH u tijelu lužnata – ne dolazi do pada imuniteta, osjećate se dobro i imate dovoljno snage za obavljanje svih svojih aktivnosti. Saznajte na predavanju načine na koje možete pratiti stanje svoga zdravlja ili sklonost bolesti.

Gradska knjižnica Metković

RIBARSKA NOĆ U OPĆINI KULA NORINSKA

Krvavac je sinoć ispunio miris ribe s gradela, dobre zabave nije nedostajalo

Objavljeno prije

Sinoć je Krvavac ispunio miris ribe s gradela. Svi posjetitelji sa Covid potvrdama uživali su u besplatnim gastromoskim delicijama neretvanskog kraja.

Za dobru zabavu pobrinula se Grupa Narona, a kako je bilo donosimo u kratkoj foto-galeriji.

OVAJ DOGAĐAJ FINANCIRAN JE UZ POMOĆ EUROPSKOG FONDA ZA POMORSTVO I RIBARSTVO.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije