Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

30. OBLJETNICA USTROJA 116. BRIGADE HV-a

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice osnutka 116. brigade HV-a, obilježena i 30. obljetnica bitke za Čepikuće

Objavljeno prije

U utorak je, u sklopu obilježavanja obilježena 30. obljetnice osnutka 116. brigade Hrvatske vojske, obilježena i 30. godišnjica bitke za Čepikuće.

U teškoj bitci za Čepikuće sudjelovali su 1. satnija 1. bojne 116. brigade Hrvatske vojske pod zapovjedništvom Mije Vukušića, a satniji su dodani i pripadnici 4. gardijske brigade, od kojih su dvojica poginula. Čepikuće su bile strateški važno mjesto za obranu hrvatskog juga te ju je JNA zauzela nakon dvomjesečne borbe. Čepikuće su oslobođene munjevitom akcijom 21. svibnja 1992. te je tako otvoren put oslobađanju hrvatskog juga i Dubrovnika.

U Čepikućama su se povodom 30. obljetnice bitke, koju je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije, okupili pripadnici 116. brigade HV-a, 4. gardijske brigade te rodbina poginulih suboraca. Služena je sveta misa za poginule suborce te im je, uz spomenik u Čepikućama odana počast.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pri povratku u Metković, veterani su zapalili svijeće i položili cvijeće na Spomeniku poginulim braniteljima na Vjetrenom mlinu iznad Bistrine. Spomenik, djelo Metkovca Nikole Vučkovića-Nidže, podignut je na prvoj crti obrane koju agresor nikad nije prešao.

 

ADVENT U METKOVIĆU

Dišpet Caffe&Rest poziva na blagdansku čaroliju, u ‘Božićni grad’!

Objavljeno prije

Centar ovog Adventa će zasigurno biti ‘Božićni grad‘, blagdanska čarolija koju je svojim posjetiteljima pripremio Dišpet Caffe & Rest.

Uz provjereno dobar štimung, za koji je ovog Adventa zadužen Zlatko Volarević – Dilajla, te još bolju spizu, pa kuhano vino i kuhani gin, te pokoju fritulicu… te bomba specijalitet ‘Sarma To Go‘, jel da, već vam rastu zazubice a još nismo spomenuli ni kobasice te pregršt zimskih delicija… vrhunski riblji i mesni meni… sve to sa sa zadovoljstvom ovog Adventa najavljuje Dišpet Caffe & Rest u svom ‘Božićnom gradu’.

Božićni grad sa radom starta danas, 4. prosinca, a domaćini pozivaju da nazdravimo uz dobru kapljicu i muziku uživo, da s veseljem zakoračimo u ovo čarobno predbožićno vrijeme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Rezervirajte na vrijeme svoj, božićni domjenak, il’ organizirajte obiteljska druženja, rođendane, krstitke… za sve informacije na raspolaganju vam je ljubazno osoblje na boj mobitela +385 91 605 49 35. Pretvorimo ovo blagdansko vrijeme u čaroliju ‘Božićnog grada’ u Dišpet Caffe & Rest.

Ovaj vikend smo za Vas pripremili zanimljive menie po promo cijenama..

RIBLJI MENI 120,00 kn

  • Salata od hobotnice
  • Odrezak tune s blitvom
  • Desert
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

MESNI MENI 110,00 kn

  • Pršut, sir
  • Punjena vješalica s prilogom
  • Desret
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije