Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

METKOVIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO VELIKO SRCE

U samo nekoliko sati građani za Petrinju donirali veliku količinu hrane, higijenskih i drugih potrepština

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Metković je opet pokazao veliko srce, samo u nekoliko sati brojni građani su donirali veliku količinu hrane, higijenskih potrepština te odjeće i deka za unesrećene u potresu Petrinji.

Akcija je to koju su pokrenuli mladi momci iz Metkovića, prikupljajući donacije sinoć po najvećem pljusku ispred Hotela Narona. Akciju provede u koordinaciji s Caritasom Župe sv. Nikole. Također, paralelno, građani su svoje donacije ostavljali i u Butiku Like, humanitarna akcija koju su pokrenuli članovi DVD-a Kula Norinska.

I zaista, u samo nekoliko sati na te dvije lokacije građani Metkovića su nesebično donirali veliku količinu hrane, higijenskih potrepština i svega drugog sto su mislili da može pomoći građanima Petrinje koji su potresu ostali bez svega.

Ovim putem zahvaljujemo brojnim građanima na donacijama, a posebno Petkoviću (Delta rez), Ivankoviću (Dario servis) te Miljenki (GAZ Benz) koji su pokrili troškove puta ovim nesebičnim momcima.

Akcija prikupljanja pomoći se nastavlja, u nastavku ispod galerije slika pogledajte na kojim lokacijama možete ostaviti svoje donacije.

METKOVIĆ

Udruga ladjarica Metkovke u suradnji s Crvenim križem Metković od srijede, 30. prosinca, kreće s akcijom skupljanja pomoći za gradove Sisak i Petrinju.
Neretva Promet d.o.o. im je velikodušno ponudila besplatan prijevoz.
Higijenske potrepštine i hranu možete donijeti danas (30.12.2020.) pa nadalje u prostorije Crvenog križa u Metkoviću od 08.00-15.00 sati, aod 02.01.2021. u prostor crkve sv. Nikole.
Otvoren je i račun na koji možete uplatiti iznos novca po želji i mogućnosti.
IBAN: HR 1924070001500012658.
Gusarice apeliraju na sve građane i udruge doline Neretve ako su u mogućnosti da se odazovu na ovu humanitarnu akciju, te se unaprijed svima zahvaljuju od srca.
Spisak potrepština i namirnica koje su potrebne:

Spisak osnovnih potrepština

Butik Like, preko puta parkinga robne kuće, akciju provode članovi DVD Kula Norinska.

VID

Udruga HSŠKD NARONA organizira prikupljanje pomoći za potresom pogođene prijatelje s Banovine.

Prikupljat će se osnovne kućne potrepštine a zbirno mjesto je u župnoj dvorani na adresi Ledene Gospe 18 (ispod crkve u Vidu). Priloge mogu donijeti i svi drugi ljudi dobre volje koji imaju mogućnosti odazvati se ovoj humanitarnoj akciji.

Prikupljenu pomoć, čim prije se skupi odvezli bi u Općinu Lekenik (sa kojima imamo Povelju o prijateljstvu i koja se također nalazi na pogođenom području) a oni bi predali najpotrebnijima.

PRUD

MNK Prud i Udruga mladih Prud zajedno prikupljaju pomoć za područja pogođena potresom.

Sve naše prijatelje, sve naše pratitelje, kao i sve naše mještane koji mogu na bilo koji način pomoći bilo hranom, odjećom, dezinficijensima, dekama, vodom, pićem, bilo čime što mislite da može pomoći ljudima iz Petrinje, Siska i ostalih područja pogođenim današnjim i jučerašnjim potresom molimo da u srijedu iza 9 sati ujutro donesu što mogu i koliko mogu od gore navedenog u područnu školu u Prudu, a za više dodatnih informacija se obratite na brojeve 099 759 3500 (Gale) i 095 197 1867 (Gento).

KULA NORINSKA

Akciju provode članovi DVD Kula Norinska, a svoje donacije mještani mogu ostaviti u vatrogasnom domu ili Momićima.

RADOVI NA VODOOPSKRBNOJ MREŽI

Dio desne strane grada kroz jutro bez vode

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u ulicama: Kneza Trpimira, Mileževac i Jerkovačka, da će u petak, 18.6.2021. od 8:30 do 9:30 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Iz Gradskog vodovoda korisnike mole za razumijevanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije