Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U posljednjih tjedan dana droga zaplijenjena kod 23 osobe

Objavljeno prije

zaplijena droga

Arhivska fotografija

U posljednjih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske droga je zaplijenjena kod 23 osobe.

Najveći broj zapljena ostvaren je tijekom ulazne/izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima Klek, Metković, Nova Sela, Karasovići, PGP Cavtat i ZL Dubrovnik, dok su ostale zapljene ostvarene na području Dubrovnika i Ploča.

U najvećem broju slučajeva zaplijenjena je marihuana, ali i ostale droge poput kokaina, hašiša, amfetamin speeda, ecstasya, MDM-a i tableta koje se nalaze na popisu droga. Droga je pronađena kod 17 stranih i 7 hrvatskih državljana koji su prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Izdvajamo slučaj zapljene 20 g marihuane koja je tijekom izlazne granične kontrole na MCGP Klek pronađena kod 34-godišnjeg slovenskog državljanina.

Tijekom posljednjeg vikenda šest je osoba u pet odvojenih slučajeva spriječeno u pokušaju nezakonitog ulaska u RH.

U prvom se slučaju radi o dvoje albanskih državljana koji su u osobnom vozilu albanskih nacionalnih oznaka zatečeni na MCGP Zaton Doli kada je graničnom kontrolom utvrđeno da u svojim putnim ispravama nemaju ulazne štambilje RH. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su državnu granicu između CG i RH prešli nezakonito, nakon čega su se ukrcali u vozilo kojim su pristupili graničnoj kontroli, a kojim je upravljao također albanskih državljanin koji je zakonito ušao u RH preko MCGP Karasovići. Zbog pomaganja u nezakonitom prelasku granice on je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku dok je drugoj dvojici zbog nezakonitog prelaska granice određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH.

U drugom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji se prilikom ulazne granične kontrole na MCGP Gornji Brgat poslužio krivotvorenom putnom ispravom. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave on je, uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U trećem se slučaju radi također o albanskom državljaninu koji je državnu granicu između BiH i RH prešao nezakonito, pješice u blizini GP Prud, nakon čega je zatečen na autobusnoj stanici u Mekoviću. Određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je BiH najavljena njegova readmisija

Nadalje, evidentiran je i slučaj nezakonitog prelaska državljanina Albanije koji je tijekom ulazne granične kontrole na MCGP Karasovići policijskim službenicima na uvid dao tuđu putnu ispravu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba osobne isprave on je, uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U posljednjem se slučaju radi o državljaninu Alžira koji je bez putnih isprava zatečen na MCGP Klek. Određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je Crnoj Gori najavljena njegova readmisija.

Najava: Akcija prometne policije

Tijekom sutrašnjeg dna, 21. rujna, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provest će se preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

Podsjećamo na priopćenje za medije od 14. rujna kada je najavljeno da je sutra, 21. rujna prvi europski dan bez poginulih u prometu.

PP PLOČE

35-godišnjak osumnjičen za tešku krađu dizelskog goriva

Objavljeno prije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnji muškarac s područja Splitsko-dalmatinske županije počinio kazneno djelo „Teška krađa“ na štetu trgovačkog društva iz Zagreba.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je spomenuti muškarac u vremenskom razdoblju od 1. svibnja do 7. lipnja ove godine, u više navrata koristeći svoje radno mjesto vozača cisterne, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, tijekom transporta goriva, uporabom kliješta presjekao plombu i potom pretočio ukupno oko 1700 litara dizelskog goriva u dva plastična tanka za gorivo, svaki zapremine 1000 litara.

Policija je protiv osumnjičenog 35-godišnjeg muškarca nadležnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije