Ostanimo u kontaktu

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom (deset utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o 11 osoba iz Dubrovnika, šest iz Konavala, tri iz Ploča, po dvije iz Blata i Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja i Župe dubrovačke te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 11 osoba muškog spola i 16 osoba ženskog spola, a njih 17 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 20 osoba: 14 iz Dubrovnika, četiri iz Konavala i dvije iz Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađena su 164 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 39 564 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus. Jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji.

U samoizolaciji je 829 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije, od čega su dva kršenja mjere zabilježena na granici. Od početka pandemije zabilježeno je 304 kršenje mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

DJEČJE RADOSTI

Zabava za najmlađe je počela, u gradski park su stigli napuhanci!

Objavljeno prije

Napokon nešto novo za mališane u našem gradu, na njihovo veliko zadovoljstvo u gradski park danas su stigli napuhanci, veliki dvorci sa toboganom!

Početak zabave za mališane krenuo je jutros od 9 sati i trajat će do večeras do 21 sat.

Napuhanci Metković u svojoj ponudi imaju veliki ‘Safari park’, ‘Tom & Jerry’ i ‘Mickey Mouse’ napuhanac koji će se rotirati iz tjedna u tjedan tijekom metkovskog ljeta.

Napuhanci su veliki hit u cijeloj Hrvatskoj i Metković je prvi grad u našoj županiji sa tom ponudom. Više informacija, slika i videa o samim Napuhancima Metković pronađite na njihovom Facebook i Instagram profilu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije