Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

PRVA ROČNA VOJSKA U RH

U Pločama obilježena 30. obljetnica početka služenja vojnog roka

Objavljeno prije

U Pločama je u nedjelju Udruga Prvi ročnik Hrvatske vojske obilježila 30. obljetnicu od početka služenja vojnog roka kao „Prva ročna vojska u Republici Hrvatskoj“, a svečanosti je nazočio zamjenik župana Joško Cebalo sa suradnicima.

U pratnji savjetnice župana Žakline Marević i vijećnika Županijske skupštine Krešimira Vejića zamjenik župana položio je vijenac i zapalio svijeću u spomen svim braniteljima Grada Ploča, a potom je u pločanskom Domu kulture održana i prigodna svečanost.

U svom obraćanju, zamjenik Cebalo podsjetio je na dane osnivanja prve ročne vojske u RH, istaknuvši kako je ova obljetnica prigoda za prisjetiti se hrabrosti, upornosti, a ponajviše iznimne ljubavi prema domovini koju su tada pripadnici prve ročne vojske i dokazali. „Od srca vam čestitam 30. obljetnicu početka služenja vojnog roka kao Prve ročne vojske u Republici Hrvatskoj. Vaš doprinos u Domovinskom ratu je evidentan. Nakon poziva pločanskog Ureda za obranu stigli ste u Ploče kao prva generacija novaka, mladi ročnici koji su deset mjeseci osiguravali vojne objekte u Pločama, smješteni u pločanskoj vojarni „Sidrište“, čak i bez  uniformi.“ Dodao  je i kako svaki hrvatski vojnik i branitelj zaslužuje poštovanje i vječnu zahvalnost za domovinu i za budućnost koju svi imamo, a zbog onih koji su za nju žrtvovali sve, ali i da je naš zadatak, 30 godina kasnije, čuvati našu Hrvatsku kao najvrjednije što imamo, brinuti o njoj i o svakom njenom djetetu. „Cijeloj udruzi, svim prvim ročnicima Hrvatske vojske, 30 godina kasnije hvala. I na svemu od prije 30 godina, ali i svemu što činite u posljednje vrijeme, svim akcijama, projektima kojima činite društvo boljim, ali i baštinite sjećanje. Zadatak je to i svih nas. Jer zaboraviti ne možemo i nemamo pravo. Na nama je cijeniti one koji su dali sve i bili spremni dati sve za jedinu nam domovinu. Zalog je to i za budućnost naše djece.“, zaključio je zamjenik župana Joško Cebalo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Predsjednik Udruge Prvi ročnik Hrvatske Josip Barbir izrazio je zadovoljstvo ovakvim obilježavanjem 30. obljetnice: „Drago nam je da imamo goste i uzvanike, jer bez gostiju i uzvanika rođendan se ne može proslaviti. Zahvaljujemo Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Gradu Ploče i braniteljskim udrugama, s kojima nastojimo sačuvati vrijednosti Domovinskoga rata te našim zapovjednicima, koji su nas u ta teška vremena obučavali i izgradili dio našeg karaktera“, kazao je između ostalog Barbir.

Na svečanosti je prikazan i dokumentarni film o prvim hrvatskim ročnicima te su uručene i prigodne nagrade i piznanja, a obljetnici su nazočili i izaslanik predsjednika RH komodor Damir Dojkić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predstavnici Grada Ploča te naravno članovi Udruge.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Dubrovačke ulice u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog korektivnog održavanja trafostanice TS METKOVIĆ 20 10(20)/0,4kV isporuka električne energije bit će obustavljena u četvrtak 9. prosinca od  9:00 do 11 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

  • Ulica Dubrovačka (od kućnog broja 41 do kraja ulice)

Napomena:
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije