Ostanimo u kontaktu

RADOST ZA NAJMLAĐE

U parkiću pokraj DM-a niče novo dječje igralište

Objavljeno prije

Dječje igralište

Prošlog tjedna u parku pokraj DM-a srušena su dugogodišnja stabla. Zemljište je to Doma zdravlja Metković, a kako doznajemo od ravnatelja, gospodina Mihovila Štimca, stabla su posječena iz sigurnosnih razloga jer je postojala opasnost od pucanja, jer nalaze se neposredno iznad igrališta.

Djecje igraliste, park kod DM-a

Kako je Dom zdravlja Metković svoje potrebe za proširenjem pronašao u zgradi bivšeg Suda, uz Dnevnu bolnicu, zemljište je do daljnjeg prenamijenjeno za dječje igralište, potvrdio nam je to ravnatelj Doma zdravlja, gospodin Mihovil Štimac:

– Zemljište na kojem se park nalazi je odavno u vlasništvu Doma zdravlja Metković, međutim, tada nam prostor kao takav nije trebao, a u budućnosti potrebe za proširenjem prostora želimo riješiti unutar zgrade bivšeg Suda, uz Dnevnu bolnicu. U dogovoru s Gradom Metkovićem željeli smo taj prostor oplemeniti i poboljšati uređenjem ograde, stavljanjem novih sprava i da taj prostor bude stvarno pravo dječje igralište, do nekih budućih vremena, ako ikad bude trebalo Domu zdravlja da se prenamjeni u nešto što je zdravstvene namjene. Zbog toga je bilo nužno, da bi sigurnost djece bila zaštićena, dignuti stara i dotrajala stabla, jer je to znalo prilikom jačeg vjetra padati dole, a mi kao vlasnici smo odgovorni za sigurnost ljudi ispod, – rekao je Štimac.

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije