Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OŠ STJEPAN RADIĆ

Održana radionica na temu „Biti volonter“

Objavljeno prije

DSC_0021

U OŠ Stjepana Radića održano je predavanje/radionica na temu „Biti volonter“ koja je namjenjena učenicima osnovnih i srednjih škola grada Metkovića. Gost predavač bila je predstavnica Volonterskog centra Split Udruge Mi, Ružica Opačak-Bebić, koja je najmlađe Metkovce upoznala s važnosti i svrsihodnosti volontiranja, što je na neki način i cilj projekta koji se od početka školske godine provodi u OŠ Stjepana Radića. Projekt je nazvan “Učimo iz života”, a cilj mu je potaknuti djecu i mlade da se što više uključe u volontiranje.

O samom projektu, iskustvu i povratnim informacijama o volontiranju u Metkoviću razgovarali smo s jednom od voditeljica, knjižničarkom Ivanom Čarapinom.

– S obzirom da u sklopu našeg projekta provodimo dosta intervjua s predstavnicima lokalnih vlasti, predstavnicima lokalnih udruga na području grada Metkovića, korisnika i volontera, svi se slažu da nema neke organiziranije organizacije između udruga u gradu Metkoviću i da volontiranje treba razviti na jednu višu razinu, onako kako to zakon o volontiranju nalaže. Vidimo da su na neki način svi otvoreni u toj mogućnosti da se i u Metkoviću, što se tiče volontiranja, napravi jedan korak naprijed. Nama će biti drago, meni i mojoj kolegici, pedagoginji Nikolini Vugdelija, ako smo mi iz Osnovne škole pridonijeli tome – kazala je Čarapina.

Da li u Metkoviću postoji neka slična udruga koja se bavi s volontiranjem?

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

– Volonterski centar postoji u Dubrovniku, ali kako smo upoznati to je centar koji ne djeluje baš, ili bar za Metkovce, zadovoljavajućim na ovom području grada Metkovića i doline Neretve, i raspravljajući i radeći s djecom čak smo pokrenuli jednu inicijativu, ili bacili bubu u uho svima kojima bi trebali, da bi se možda takav jedan centar u Metkoviću mogao otvoriti. Tim više što zaista sada imamo sve veći broj udruga, udruga koje se na neki način bave korisnicima s posebnim potrebama tako da mislimo da bi to bilo dobro, a vidimo da se djeca sve više žele uključivati i na neki način u svojoj lokalnoj zajednici se ponašati kao odgovorni i vrijedni građani – ističe Čarapina.

DSC_0026

Sveznalica 7400xXpx

Volonterski centar Split je regionalni volonterski centar koji ima područje djelovanja od Zadra do Dubrovnika i djeluje na način da povezuje volontere s raznim organizatorima volontiranja. Koji su to razlozi, kao i koristi od volontiranja učenicima je govorila predstavnica regionalnog Volonterskog centra Split Udruge MI, Ružica Opačak-Bebić.

– Organiziramo razne edukacije za organizatore volontiranja i volontere, razvijamo volontersku infrastrukturu i danas smo tu da pomognemo OŠ Stjepana Radića u razvoju volonterske infrastukture. Današnja radionica “Biti volonter” je vezana za zakon o volonterstvu koju obvezuje ugovor o volontiranju, etički kodeks, državnu nagradu, koja su to prava, koje obveze organizatora volontiranja, kako organizirati volontersku akciju, koji su motivi zašto ljudi volontiraju i tako dalje, kazala je Opačak-Bebić.

DSC_0018

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije