Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GOSPODARENJE OTPADOM

U općini Slivno otvoreno reciklažno dvorište, vrijedno 2,8 milijuna kuna

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Reciklažno dvorište Pižinovac, Lovorje u općini Slivno, vrijedno 2.8 milijuna kuna, u petak je službeno počelo sa radom. Otvorile su ga dvije djevojčice Ines i Lana, simbolika s kojom je načelnik općine Slivno želio reći kako na mladima svijet ostaje, da se mlađim naraštajima ostavlja jedna priča, očuvan okoliš, koju oni trebaju da nastave.

Uz načelnika Smiljana Mustapića otvaranju su prisustvovali direktorica komunalnog poduzeća Zora Čović, zamjenik župana Joško Cebalo, gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević te brojni uzvanici.

– Danas smo prisustvovali otvorenju Reciklažnog dvorišta na prostoru općine Slivno. To je projekt na kojem smo radili zadnje tri godine, od pronalaska parcele, izrada projektne dokumentacije do natječaja za sredstva iz EU fondova, gdje smo putem Ministarstva zaštite okoliša i fonda za energetsku učinkovitost dobili 85 posto sredstava za realizaciju ovog projekta. Vrijednost projekta je 2.816.293,41 kuna i nadamo se da će smanjenje otpada pridonijeti uređenijem i čišćem okolišu na području općine Slivno, – rekao je načelnik Smiljan Mustapić.

Zamjenik župana, gospodin Joško Cebalo je istaknuo važnost ovakvih projekata.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Ovo je jedan od koraka koji moraju odraditi sve lokalne zajednice kako bi što kvalitetnije i suvremenije gospodarile otpadom. Dubrovačko-neretvanska županija već neko vrijeme priprema jedan od najvažnijih projekata u županiji a to je projekt Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Projekt je vrijedan gotovo 60 milijuna eura, a već u prvim mjesecima 2019. godine očekujemo ishođenje lokacijske dozvole i u narednih nekoliko godina stavljanje tog centra u funkciju, – rekao je zamjenik župana Joško Cebalo.

Reciklažno dvorište Pižinovac, Lovorje sastoji se od 21 spremnika za odvojeno prikupljanje i privremeno skladištenje manjih količina posebnih vrsta otpada, što u konačnici može značiti i manje račune za komunalni otpad stanovnicima te općine, kako je istaknula direktorica komunalnog poduzeća Zora Čović.

Na kraju je don Damir Mihanović blagoslovio novouređeno postrojenje.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije