Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
NERA ETWA FEST

SPASITE SVOJU KOŽU

U Metkoviću u jednom danu obavljeno 259 besplatnih pregleda madeža, otkriveno 38 suspektnih

Nakon Zagreba, Vinkovaca, Đakova, Virovitice, Ogulina i Knina dermatolozi su u sklopu kampanje #SaveYourSkin besplatne preglede madeža obavljali u Metkoviću

Objavljeno prije

Metković, 31. svibnja 2024. – U Metkoviću u sklopu javnozdravstvenog projekta #SaveYourSkin obavljeno je 259 besplatnih pregleda madeža, u sklopu kojih je otkriveno 38 promjena na koži kod kojih postoji sumnja u melanom ili karcinom kože, te su isti građani upućeni na daljnju obradu.

La Roche-Posay, Hrvatsko dermatovenerološko društvo i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora i ovog proljeća organiziraju besplatne preventivne preglede kože s ciljem ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože, a u sklopu javnozdravstvenog projekta #SaveYourSkin. Ove godine pregledi se održavaju u devet gradova diljem Hrvatske: Zagrebu, Vinkovcima, Đakovu, Virovitici, Ogulinu, Kninu, Metkoviću, Malinskoj na otoku Krku te Umagu. Kako ističu stručnjaci, ako se otkrije na vrijeme, rak kože u 99% slučajeva može biti izlječiv, stoga #SaveYourSkin ponovno dolazi u manje gradove u kojima je nedostatna dermatološka skrb.

Prema europskoj statistici, Hrvatska je na visokom, četvrtom mjestu prema smrtnosti od melanoma, a incidencija melanoma u Hrvatskoj u stalnom je porastu. S ciljem edukacije građana o pravilnoj zaštiti od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože s posebnim naglaskom na melanom, posljednje dvije godine provodi se projekt #SaveYourSkin, u sklopu kojega je provedeno 2245 besplatnih pregleda građana kojima je otkriveno 70 promjena sumnjivih na zloćudne tumore kože i upućeni su na daljnje liječenje i obradu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Akademkinja Mirna Šitum

„Ti rezultati potkrjepljuju činjenice o velikom porastu broja oboljelih od zloćudnih tumora kože i potrebi za preventivnim pregledima svih rizičnih pacijenata. Rizične osobe su u dobi između 50 i 75 godina, one koje imaju svijetlu kožu, oči i kosu, osobe koje su više puta  u mladosti imale opekline od sunca, one koje veći dio života provode na otvorenom i one koje imaju osobnu ili obiteljsku povijest obolijevanja od melanoma ili karcinoma kože. Potvrdu rizika praćenu sumnjivim promjenama na koži treba odrediti liječnik obiteljske medicine“, rekla je akademkinja Mirna Šitum, predsjednica Hrvatskog društva za dermatološku onkologiju.

RENT-A-CAR M 740

#SaveYourSkin

Besplatni pregledi madeža od 20. svibnja

U prvom tjednu kampanje dermatolozi su preglede obavljali u Zagrebu, Vinkovcima, Đakovu i Virovitici. Besplatni pregledi madeža i kampanja #SaveYourSkin nastavila se i drugi tjedan, pa su dermatolozi obavljali preglede u Ogulinu, Kninu i Metkoviću.

U lipnju će priliku za pregled imati građani Malinske na otoku Krku, Obala 10, kod Crkve sv. Nikole (3. lipnja) te Umaga (4. lipnja) kod Istarske kreditne Banke, Ulica Ernesta Miloša 1. Pregledi će se obavljati od 9 do 20 sati, a za iste se potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca na službenoj stranici.

„Jedan od ciljeva našeg brenda La Roche-Posay je podizanje razine svijesti javnosti o važnosti pravilne zaštite kože od sunca i rane prevencije raka kože. Stoga smo prije dvije godine s partnerima pokrenuli ovaj projekt u Hrvatskoj te dosad u sklopu projekta #SaveYourSkin obavili 2245 besplatnih pregleda građana, te se je kod njih 70 pokazala sumnja na zloćudni tumor kože zbog čega su upućeni na daljnje liječenje i obradu. Veselimo se da projekt nastavljamo i ove godine u proširenom izdanju, s većim brojem gradova nego prethodnih godina  te nam je cilj pregledati još veći broj građana, posebice u onim sredinama gdje građani nemaju pristup dermatolozima ili je on ograničen“, rekla je Svjetlana Arh, Medical direktorica L’Oreal Dermatological Beauty divizije kompanije L’Oreal.

La Roche-Posay je dermokozmetički brend za njegu kože broj jedan u svijetu*, koji preporučuju dermatolozi. Uz pomoć svojih inovativnih proizvoda brend La Roche-Posay godinama predano radi na osvještavanju o važnosti prevencije raka kože. Inicijativa #SaveYourSkin koju je pokrenuo La Roche-Posay uključuje edukaciju građana, redovne besplatne preglede madeža, redovitu i učinkovitu zaštitu od sunca pomoću proizvoda sa zaštitnim faktorima te stručne savjete dermatologa. Dugogodišnjim nastojanjem da promjeni percepciju i navike društva u zaštiti zdravlja kože, La Roche-Posay pomaže smanjenju poražavajućih statistika vezanih uz rak kože te dodatno ukazuje na potrebu brige o zdravlju kože i potiče što veći broj ljudi na redovite preglede i samopreglede kože.

Više informacija o javnozdravstvenom projektu #SaveYourSkin potražite na internetskim stranicama brenda La Roche-Posay.

* Studija provedena na dermokozmetičkom tržištu od strane AplusA i drugih partnera između siječnja 2023. i svibnja 2023. među dermatolozima u 34 zemlje koje predstavljaju više od 80% svjetskog BDP-a.

AGLOMERACIJA GRADA METKOVIĆ

Od ponedjeljka nastavak radova asfaltiranja preostalog dijela Mlinske ulice

Objavljeno prije

U sklopu izvođenja radova na Aglomeraciji Metković od ponedjeljka, 22. srpnja nastavljaju se pripremni radovi za nosivi sloj asfalta u Mlinskoj ulici.

Molimo se stanari tog dijela ulice da kroz rane jutarnje sate pomjere svoja vozila sa kolne površine (od HEP-a do caffe bara Polo).

– Zahvaljujemo Vam i molimo za strpljenje tijekom odvijanja aktivnosti na projektu Aglomeracije Metković, – poručuju iz tvrtke COMSA.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije