Ostanimo u kontaktu

DAN KAD JE UMRO PRIJATELJ

U Gradskoj knjižnici predstavljena knjiga Iva Oreškovića Nuha

Objavljeno prije

2403_predstavljanje knjige, Orešković Nuh 08

U sklopu obilježavanja Noći knjiga, u Gradskoj knjižnici Metković održano je predstavljanje knjige knjige Dan kad je umro prijatelj Iva Oreškovića Nuha.

U predstavljanju knjige i autora sudjelovali su ravnateljica knjižnice Vesna Vidović, Jelena Bogdanović, Boris Njavro i sam autor.

Knjiga Dan kad je umro prijatelj  2017. Objavilo je Društvo dubrovačkih pisaca te se smatra beskompromisnom ispoviješću o prijateljstvu i drugačijim međuljudskim odnosima.

Ivan Orešković Nuh kazao je da, iako je knjiga vezana uz njegov život, svaki lik iz knjige može biti i prijatelj čitatelja.

– Moja knjiga je, u biti, moj život. Ona je autobiografsko djelo, ali svaki lik iz moje knjige može biti i Vaš i moj prijatelj. Želja mi je bila ukazati ljudima da razmisle s kime su kad ih netko tetoši i po ramenu tapše i kaže prijatelju – rekao je Orešković koji se u knjizi osvrće i na trenutak u životu kad je prestao biti bitan drugima i prijatelji počeli nestajati iz njegova života.

Jedna od poruka iz knjige je da je potrebno umrijeti prije smrti, doživjeti  pad u životu kako bi se stvari onakvima kakve jesu i nakon toga se ustati.

Ivo Orešković Nuh diplomirao je povijest i arheologiju u Zadru te je doktorirao na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu. Autor je knjige Malvasija – glasovito vino još iz doba Dubrovačke Republike i slikovnica o sluškinji Pavli i gosparu Đivi koje se bave poviješću te radi u
Državnom arhivu u Dubrovniku.

Autor je zinteresiranima knjigu Dan kad je umro prijatelj nakon kupnje i potpisao, a uz nju su dobili i knjigu o vinu Malvasija. Nakon predstavljanja knjige održao se i domijenak uz kušanje vina i zakusku.

Marija Jeramaz

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije