Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

DJEČJI VRTIĆ METKOVIĆ

Počeo drugi ciklus radionica za roditelje ”Rastimo zajedno”

Objavljeno prije

Rastimo zajedno

U Dječjem vrtiću Metković jučer je održana prva radionica drugog ciklusa radionica za roditelje Rastimo zajedno u sklopu programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu Prve tri su najvažnije!

Voditeljice radionica, Davorka Šutalo, Marina Barjaktarević i Karmen Laskač, prošle su edukaciju UNICEF-a za njihovo vođenje, a u 11 radionica koje se fokusiraju na odgoj djece do treće godine života, roditelji će steći znanja i vještine koje roditeljima koriste u odnosu s djetetom i izmjenjivati iskustva s drugim roditeljima kako bi postali sigurniji i samopouzdaniji u odgajanju djeteta.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Na radionici sudjeluje desetak roditelja koje je na početku druženja pozdravila i ravnateljica vrtića Julijana Bebić.

Jedna od voditeljica radionica, Karmen Laskač, rekla je da je cilj programa upoznavanje sebe kao roditelja i spoznavanje novih načina odnošenja s djetetom.

Sveznalica 7400xXpx

– Glavni cilj programa radionica Rastimo zajedno je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojem će roditelji zajedno sa voditeljicama i sa drugim roditeljima razmjenjivati svoja iskustva o tome kako žive svoje roditeljstvo, da upoznaju bolje sebe kao roditelja, da upoznaju načine na koje se odnose prema svom djetetu i da doznaju za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Radionice, između ostalog, sadrže i znanstvena stajališta na kojima se temelji pedagogija, razne igre kojima se razbija nervoza. Svrha je da se roditelji opuste između zahtjevnih aktivnosti i da iskuse i nauče poneku dobru igru – kazala je Laskač.

Roditelji su na početku radionice dobili i upitnik koji će anonimno ispuniti i na kraju programa usporediti s novim upitnikom kako bi vidjeli svoj napredak.

Radionice se bave prvim trima godinama djeteta zbog toga što one uvelike utječu na daljnji život djeteta.

– Ono što dijete doživljava u tom periodu ima ogroman utjecaj na razvoj i na njegove mogućnosti i kasnije životne prilike. Već u dobi od tri godine vidljive su razlike u socijalnom i intelektualnom razvoju djece koji ne ovise o prihodima, ni o razini obrazovanja roditelja, već o tome kako se roditelji bave djecom kod kuće i kako podržavaju njihovu znatiželju i učenje – rekla je Laskač.

Na prvom druženju roditelji su, uz razgovor o važnosti ranog razvoja djeteta i zahtjevnosti roditeljske uloge, izmjenjivali svoja iskustva s drugim roditeljima, a do kraja programa razgovarat će i o psihološlim potrebama djeteta, roditeljskim ciljevima, slušanju kao važnoj vještini roditeljstva, o tome kako dijete uči o svijetu oko sebe te o drugim temama vezanim uz roditeljstvo.

Marija Jeramaz

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije