Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

DJEČJI VRTIĆ METKOVIĆ

Počeo drugi ciklus radionica za roditelje ”Rastimo zajedno”

Objavljeno prije

Rastimo zajedno

U Dječjem vrtiću Metković jučer je održana prva radionica drugog ciklusa radionica za roditelje Rastimo zajedno u sklopu programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu Prve tri su najvažnije!

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Voditeljice radionica, Davorka Šutalo, Marina Barjaktarević i Karmen Laskač, prošle su edukaciju UNICEF-a za njihovo vođenje, a u 11 radionica koje se fokusiraju na odgoj djece do treće godine života, roditelji će steći znanja i vještine koje roditeljima koriste u odnosu s djetetom i izmjenjivati iskustva s drugim roditeljima kako bi postali sigurniji i samopouzdaniji u odgajanju djeteta.

Na radionici sudjeluje desetak roditelja koje je na početku druženja pozdravila i ravnateljica vrtića Julijana Bebić.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Jedna od voditeljica radionica, Karmen Laskač, rekla je da je cilj programa upoznavanje sebe kao roditelja i spoznavanje novih načina odnošenja s djetetom.

– Glavni cilj programa radionica Rastimo zajedno je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojem će roditelji zajedno sa voditeljicama i sa drugim roditeljima razmjenjivati svoja iskustva o tome kako žive svoje roditeljstvo, da upoznaju bolje sebe kao roditelja, da upoznaju načine na koje se odnose prema svom djetetu i da doznaju za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Radionice, između ostalog, sadrže i znanstvena stajališta na kojima se temelji pedagogija, razne igre kojima se razbija nervoza. Svrha je da se roditelji opuste između zahtjevnih aktivnosti i da iskuse i nauče poneku dobru igru – kazala je Laskač.

Roditelji su na početku radionice dobili i upitnik koji će anonimno ispuniti i na kraju programa usporediti s novim upitnikom kako bi vidjeli svoj napredak.

Radionice se bave prvim trima godinama djeteta zbog toga što one uvelike utječu na daljnji život djeteta.

– Ono što dijete doživljava u tom periodu ima ogroman utjecaj na razvoj i na njegove mogućnosti i kasnije životne prilike. Već u dobi od tri godine vidljive su razlike u socijalnom i intelektualnom razvoju djece koji ne ovise o prihodima, ni o razini obrazovanja roditelja, već o tome kako se roditelji bave djecom kod kuće i kako podržavaju njihovu znatiželju i učenje – rekla je Laskač.

Na prvom druženju roditelji su, uz razgovor o važnosti ranog razvoja djeteta i zahtjevnosti roditeljske uloge, izmjenjivali svoja iskustva s drugim roditeljima, a do kraja programa razgovarat će i o psihološlim potrebama djeteta, roditeljskim ciljevima, slušanju kao važnoj vještini roditeljstva, o tome kako dijete uči o svijetu oko sebe te o drugim temama vezanim uz roditeljstvo.

Marija Jeramaz

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije