Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

RADOVI NA VODOOPSKRBNOJ MREŽI

U četvrtak kroz jutro dio grada bez vode, a u tom vremenu vrijedit i će posebna regulacija prometa

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u ulicama: I. Gundulića, H. Iseljenika, Trg kralja Tomislava, K. Domagoja, Splitska (od križanja s Ulicom don R. Jerkovića do križanja s A. K. Miošića), Trg bana Jelačića, Don R. Jerkovića, da će sutra 16.9.2021. od 8 do 11 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Zbog  izvođenja radova na dijelu Ulice don Radovana Jerkovića, ispred objekta Dnevne bolnice, 16.9.2021. od 8 do 14 sati se obustavlja promet svih vozila, te se ista preusmjeravaju na okolne ulice, prema sljedećem rasporedu:

– sva vozila koja dolaze sa državne ceste DC9 preusmjeravaju se na Ulicu kneza Domagoja i dalje na Ulicu trg bana Jelačića i preko Ulice Ante Starčevića nastavljaju promet.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Sva vozila koja dolaze iz smjera Ulice Ante Starčevića preusmjeravaju se prema Ulici trg bana Jelačića i dalje Ulicom kneza Domagoja u željenom smjeru.

– Sva vozila sa Trga bana Jelačića se preusmjeravaju na izlaz u Ulicu kneza Domagoja i dalje u željenom smjeru.

Slika privremene regulacije prometa:

Regulacija prometa

Korisnici se mole za razumijevanje.

DANI MANDARINA U OPUZENU

Održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend’

Objavljeno prije

U sklopu manifestacije Dani mandarina, koja se već šestu godinu za redom provodi u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, u petak je održana informativno-edukativna panel rasprava na temu ‘Mandarina – agroturistički brend‘, na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalne uprave i samouprave, predstavnici OPG-ova, otkupljivača, Ministarstva poljoprivrede.

Glavni naglasak rasprave je bio na proizvodnji agruma, ekološkom u odnosu na konvencionalni način proizvodnje, te turističkom aspektu, odnosno budućnosti same proizvodnje i plasmana na tržište.

Izjavu smo dobili od Žakline Marević, ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Poruka današnjeg ‘panela’ je jedna svijetla pogled na budućnost proizvođača u dolini Neretve. Mi kao županija imamo razvijenu poljoprivredu kao drugu gospodarsku djelatnost, odmah iza turizma i drago mi je da je pozitivna poruka poslana iz Srednje poljoprivredne škole u Opuzenu, u kojoj smo na inicijativu ravnateljice Danijele Primorac potpomogli da se uvede i agro-turistički smjer, a sve to vodi našem cilju koji smo postavili prije pet godina, a to je da se u Opuzenu uspostavi dislocirani studij agronomije, – optimistična je Marević.

Manifestacija Dani mandarina je osmišljena u cilju promocije poduzetničkih vještina u agroturizmu, očuvanju tradicijskih vrijednosti doline Neretve kroz daljnju stručnu afirmaciju i turističku valorizaciju mandarine kao agroturističkog brenda.

U raspravi su sudjelovali gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, Žaklina Marević ispred Povjerenstva za mandarine Dubrovačko–neretvanske županije, Ivana Tomac Talajić ispred Ministarstva poljoprivrede, Mario Car ispred Zavoda za mediteranske kulture, ispred proizvođača mandarina su bili Leo Musulin i Ivan Mihaljević, a ispred otkupljivača Milan Utovac (NTL) i Dragan Crnomarković (Ennafruit grupa), te Joško Curić Babić i predstavnice DUNEA-e Petra Popović i Antonija Odak, i ravnateljica Srednje poljoprivredne i tehničke škole Danijela Primorac.

Manifestacija je održana u okviru Europe Directa.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije