Ostanimo u kontaktu

U METKOVIĆU UHIĆENO 13 ILEGALACA

Turski migranti prešli iz BiH pa krenuli autobusom za Split

Objavljeno prije

Migranti - Policija, PGP Metković

U Metkoviću je u utorak navečer uhićeno 13 ilegalnih migranata, koji su izvan službenih graničnih prijelaza ušli u Hrvatsku iz susjedne BiH. Tako su se glasine da je u Metković stigao veći broj izbjeglica, a koje su se u utorak navečer pronijele po dolini Neretve, na svu sreću pokazale netočnim.

Prema informacijama PU dubrovačko-neretvanske, riječ je o državljanima Turske od kojih je njih devet maloljetno, a otkriveni su na redovnoj autobusnoj liniji za Split u Ulici Zrinskih i Frankopana.

Intervenirala je skupina policijskih službenika za zaštitu državne granice nakon čega su utvrdili da turski državljani posjeduju putne isprave, ali da su u nezakonitom boravku s obzirom na to da nemaju vize.

Policija istražuje način njihova prelaska granice, odnosno jesu li prešli u Hrvatsku samoinicijativno ili je netko organizirao njihovo prebacivanje.

Ilegalni migranti su smješteni u policijskoj postaji u Metkoviću gdje je u sklopu rekonstrukcije zgrade uređena soba za prihvat migranata te će u srijedu biti vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

Autor: S. Soldo / SlobodnaDalmacija.hr

POLICIJA UPOZORAVA!

Tijekom posljednja dva dana na području naše županije evidentirano je čak pet požara

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Tijekom posljednja dva dana, odnosno 27. i 28. srpnja na području Dubrovačko-neretvanske županije evidentirano je čak pet požara.

Radi se o požaru u Lovištu u čijem gašenju je sudjelovao 41 vatrogasac i kanader, a u kojem je opožareno oko pet hektara borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog odlaganja žara i pepela iz obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Drugi požar se dogodio poviše mjesta Gornji Brgat kojeg je gasio također 41 pripadnik vatrogasnih službi, a u kojem je opožarena manja površina borove šume i niskog raslinja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo tijekom izvođenja građevinskih radova uslijed iskrenja koje je nastalo kidanjem metala brusilicom.

Treći požar se dogodio u ugostiteljskom objektu na području Dubrovnika, a do njega je došlo zbog kvara na električnoj instalaciji.

Četvrti požar se dogodio u Konavlima spaljivanjem osinjaka u prtljažniku starog automobila kada je opožareno i 6 tisuća kvadrata okolnog raslinja.

Posljednji požar se dogodio jučer u mjestu Komarna, a do požara je došlo uslijed rezanja čeličnih elemenata na obližnjem gradilištu.

Četiri o pet navedenih požara su nastala nehajnom ljudskom radnjom dok je peti požar tehničke naravi. Obzirom da bilježimo duži period sparnog i suhog vremena i samim tim veću opasnost od požara pozivamo građane na poseban oprez. 

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije