Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TRODNEVNA MANIFESTACIJA

Poznat program trećeg po redu Festivala Zen Opuzen

Objavljeno prije

ZEN Opuzen

Ako sanjate o vikendu u prirodi, u umjetničkoj koloniji, okruženi prekrasnom vegetacijom neretvanske delte, vrijeme je da svratite u Opuzen, koji već treću godinu za redom priređuje feštu ulične umjetosti, učenja i glazbe kroz Art Festival Zen Opuzen.

Sveznalica 7400xXpx

Trodnevno događanje od 30. lipnja do 02. srpnja ove godine će okupit mnoge ulične umjetnike iz zemlje i regije i oživjeti fasade Opuzena kroz druženje s građanima i gostima. Poznata ekipa domaćih street art likovnih umjetnika/graffitera koju predvode Lonac, Lunar, Modul, Bare, Hana  i mnogi drugi,  udružit će snage s kolegama iz Francuske, Srbije i Bosne i Hercegovine da bi ukrasili opuzenska pročelja i zidove nepovratno transformirajući Opuzen u «Galeriju na otvorenom».

Također se priprema i bogat popratni program koji će se održavati po opuzenskim ulicama i parkovima. Tako će nam rječiti Mane Mei predstavit će svoje popularne radionice „štampanja“ stiroporom po majicama, umjetnica Artitude će «Papier mache» tehnikom modeliranja izrađivati šašave životinje, dok će osiječki kipar Nikola Faller od slame raditi monumentalne skulpture, a po pješćanom Ušću ocrtavati prolazne fraktale. Nikolina Majdak će upriličiti radionicu glume i žongliranja, dok će u večernjim satima biti organizirane dječije predstave na radost najmlađih posjetitelja. Legendarni redatelj Žare Batinović će imati izložbu fotografija «Iz ruke», nastalih tijekom snimanja spotova za naše najeminetnije glazbenike. Ritam noćnim zabavama će «udarati» psihodelični surf rock band Dog’s Beach, glazbenik i performer Zoran Jambrešić, DJ-evei Kuna u Oblacima, ZAK, Kozmo kao i mnogi drugi. Uspjeli smo nabrojati samo dio aktivosti koje nas očekuju na obalama Velike i Male Neretve.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zen Opuzen u svoj program aktivno uključuje zajednicu i otvara svoje trgove, škole i ulice svima koji žele bolje upoznati život i običaje neretvanskog kraja. Ovogodišnji izvođači pomno su odabrani, ne samo zbog impresivnih uradaka, nego i zbog njihove društvene uključenosti i poruka koje šalju svojim djelima poput poruke veselja, uzajamnog poštovanja i konceptualnog rada kroz koji zajednica dobiva znatan pozitivni impuls na više razina.

Pridružite nam se na fešti ulične umjetnosti! Ulaz je slobodan, ponesite samo dobro raspoloženje!

PROGRAM 3. ART FESTIVALA ZEN OPUZEN:

Petak, 30.6.:
14:00. Početak Festivala – Oslikavanje opuzenskih zidova i pročelja, izrada splava na Maloj Neretvi
14:00. Artitude – izrada funky zmije, Papier Mache, Kreativni Park
18:00 Dječija igraonica/radionica izrade i bojanja životinja, stanovnika Čudnovate šume, Kreativni Park
19:00 Otvaranje izložbe fotografija Žare Batinović “Iz ruke”, Motel Delta
22:00 DJ KOZMA – Party Motel Delta

Subota, 1.7.:
14:00 Oslikavanje opuzenskih zidova i pročelja, izrada splava na Maloj Neretvi
14:00. Artitude – nastavak izrade funky zmije, Papier Mache, Kreativni Park
14:00 Slama Land Art, izrada skulpture od slame/sijena, Mala Neretva
17:30. Hortiart– radionica projektiranja vrtova i javnih površina, Kreativni Park
18:00-20:00 Nikolina Majdak – žonglerska radionica/igraonica za djecu, roditelje, bake i djedove, Kreativni Park
22.00. Koncert Zoran Jambrešić ArtDog’s Beach, Motel Delta

Nedjelja, 2.7.:
14:00 Oslikavanje opuzenskih zidova i pročelja, izrada splava na Maloj Neretvi
14:00. Artitude – nastavaki završetak izrade funky zmije, Papier Mache, Kreativni Park
14:00 Slama Land Art izrada skulpture od sijena/slame, Mala Neretva
17:00-19:00 Hortiart – radinica izrade vertikalnog vrta
18:00 MANE MEI.– radionica stirotiska.
Izradi svoju festivalsku majicu!
22:00-22:35 Nikolina Majdak – Ulična predstava/show, Vrtletina
22:30 DJ KUNA u Oblacima, Party, Motel Delta

REGIONALNA AGENCIJA DUNEA

Na znanstveno-stručnom skupu u Stonu predstavljen projekt EUROPE DIRECT DNŽ

Objavljeno prije

U tvrđavi Kaštio u Stonu, u srijedu 7. prosinca održan je znanstveno-stručni skup na temu otpada u moru i reciklaže otpadnog materijala nastalog iz proizvodnje kamenica i dagnji na kojem je osim stručnih predavanja bio izložen i info štand projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz pridružene partnere, Srednju poljoprivrednu i tehničku školu u Opuzenu i udrugu ESN Dubrovnik.

Nakon pozdravne riječi organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te načelnika Općine Ston, uslijedila su predavanja na temu prirodnih vrijednosti Malostonskog zaljeva, morskog otpada-globalnog ekološkog problema, mikroplastike u školjkašima te tri DUNEA-ina projekta koji rade na razvoju inovativnih rješenja za problem otpada u moru. Stručna predavanja održali su:  Ivana Golec iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dr.sc. Pero Tutman iz Laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov Instituta za oceanografiju i ribarstvo, doc. dr. sc. Zvjezdana Popović Perković sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu te Iva Pozniak iz Regionalne agencije DUNEA.

Sveznalica 7400xXpx

Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije na izloženom info štandu predstavile su zainteresiranim sudionicima zadaće i aktivnosti koje provodi centar, kao i načine informiranja o vijestima iz EU, aktualnim natječajima te europskim projektima koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tom prilikom su na štandu podijeljeni promotivni pokloni centra EUROPE DIRECT DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije