Ostanimo u kontaktu

UMIROVLJENICI NAŠE ŽUPANIJE IMAJU RAZLOG ZA VESELJE

Svima s malim penzijama stiže božićnica od 800 kuna

Objavljeno prije

Božićnicu od 800 kuna dobit će oni s mirovinom do 1.500 kuna, a za ovu svrhu Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila je čak dva milijuna kuna.

Nadolazeći blagdani donijet će pomoć starijim građanima u oko stotinu gradova i općina jer će ona stići u obliku božićnice. Zbog pandemije neki od gradova su povećali iznose božićnica za umirovljenike te se ti iznosi kreću od simboličnih 100 pa do 1.000 kuna.

Kako piše Mirovina.hr, jedina županija u Hrvatskoj koja isplaćuje novčanu pomoć “penzićima” s niskim mirovinama za božićne blagdane je Dubrovačko-neretvanska. Ova županija razveselit će na tisuće svojih starijih stanovnika koji žive u južnim gradovima i općinama.

800 kuna božićnice za sve čija mirovina iznosi do 1.500 kuna

Umirovljenički dodatak dostavit će se preko Hrvatske pošte na kućne adrese umirovljenika na području gradova Metković, Korčula, Ploče i Opuzen kao i na području općina Ston, Konavle, Orebić, Janjina, Lumbarda, Trpanj, Smokvica, Lastovo, Vela Luka, Blato, Slivno, Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje.

Riječ je o provođenju Županijskog umirovljeničkog standarda pa će se umirovljenica s područja Grada Dubrovnika božićnica isplatiti iz gradskog proračuna, dok će umirovljenici iz općina Župa dubrovačka, Mljet i Dubrovačko primorje božićnicu dobiti izravno iz njihove općine.

Prema pisanju Mirovina.hr, županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 2.433 penzionera s područja županije te je riječ o iznosu od 800 kuna. Božićnicu od 800 kuna dobit će oni s mirovinom do 1.500 kuna, a za ovu svrhu Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila je čak dva milijuna kuna, piše Net.hr.

KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Predsjednica Terezina Orlić, potpredsjednici Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić

Objavljeno prije

Prisegom novoizabranih vijećnika te izborom predsjednice kao i dvoje potpredsjednika danas je konstituiran novi saziv Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, koji broji 37 vijećnika. Za predsjednicu Skupštine tako je izabrana Terezina Orlić, a za potpredsjednike Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić.

Novoizabrana predsjednica Terezina Orlić je nakon izbora poručila kako vjeruje da će ovaj saziv raditi na zadovoljstvo svih građana ove županije: „Ispred nas je izazovno vrijeme, ali vjerujem da će dijalog i rasprave iznjedriti dobre projekte i da ćemo ići prema projektima koji će biti na zadovoljstvu svih sugrađana. Pelješki most će donijeti zamah i vjerujem da će naša županija biti samodostatna i da nećemo samo ovisiti o turizmu. Nadam se da ćemo donositi najbolje odluke za sugrađane“.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je svim novoizabranim vijećnicima na novoj dužnosti, istaknuvši pritom kako je Županijska skupština drugi stup, predstavničko tijelo koje treba biti konstruktivno u svome radu na dobrobit ove županije. „Vjerujem da ćemo biti konstruktivni za dobrobit županije, očekujemo rasprave i podržavanje svih prijedloga koji su dobri. Napravili smo suradnju s DDS-om, ali s time ne isključujemo nikoga, sve ćemo tretirati na isti način, sve ćemo uvažavati i voditi računa. Naglasit ću još jednom vrlo važnu riječ, a to je konstruktivnost“, zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije