Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
NERA ETWA FEST

OD 10. SRPNJA DO 25. KOLOVOZA

Svečano otvorene jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre

Otvaranje 75. Dubrovačkih ljetnih igara proteklo na visokom sigurnosnom nivou

Objavljeno prije

Jučer je u Dubrovniku bilo svečano, otvorene su 75. Dubrovačke ljetne igre. Svečanoj ceremoniji otvaranja nazočili su župan Nikola Dobroslavić, ujedno izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, i zamjenik župana Joško Cebalo.

Uz Festivalski dramski anasambl, na ceremoniji otvaranja nastupili su i Dubrovački simfonijski orkestar, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, Zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor, Akademski zbor Pro musica Mostar, Zbor Blasius, Pučki zbor Konavle, Klapa Kaše i Folklorni ansambl Linđo.

Jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre održat će se od 10. srpnja do 25. kolovoza na raznim scenskim i ambijentalnim lokacijama grada Dubrovnika te koje će inozemnoj i domaćoj publici predstaviti više od 60 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa tijekom 47 festivalskih dana.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Otvaranje 75. Dubrovačkih ljetnih igara proteklo na visokom sigurnosnom nivou

Kako javlja PU Dubrovačko-neretvanska na samom Stradunu, kao i u široj zoni stare gradske jezgre nije zabilježeno niti jedno protupravno ponašanje

U noći otvaranja 75. Dubrovačkih ljetnih igara u zoni stare gradske jezgre, gdje se ovo veliko javno okupljane događalo, nije evidentirano niti jedno protupravno ponašanje te na području cijekog grada  Dubrovnika nijsu zabilježene prometne nesreće.

RENT-A-CAR M 740

Prema procjeni organizatora sinoć je na samom Stradunu bilo oko 14 tisuća ljudi, a u široj zoni stare gradske jezgre taj je broj bio i za nekoliko tisuća veći.

U suradnji s organizatorima, odnosno Dubrovačkim ljetnim igrama i Gradom Dubrovnikom, poduzimale su se brojne mjere osiguranja u čiju provedbu je bio uključen izuzetno veliki broj policijskih službenika svih rodova policije.

Zahvaljujemo se našim sugrađanima i brojnim gostima koji su prihvatili sigurnosne savjete policije na terenu i svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da je ovaj događaj u sigurnosnom smislu prošao na najvećoj mogućoj razini.

OGRANAK MATICE HRVATSKE U METKOVIĆU

Otvorena izložba ‘Pretapanje’ povodom Dana grada i blagdana Sv. Ilije

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću, a povodom Dana Grada i blagdana Sv. Ilije u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković otvorena je izložba ‘Pretapanje’ autorica Tee Morić Šitum, Alme Božanić Čače i Karin Grenc.

Uz autorice, izložbu su otvorili članovi OGH u Metkoviću Nikola Nogolica i profesorica Marija Tomić Veraja te gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, a uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Roberta Doke, predsjednika Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoja Bebića, ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč te ostalih posjetitelja.

Susret triju umjetnica – Alme Čače, Karin Grenc i Tee Morić Šitum, zasnovan je na kontinuitetu razmjene likovnih iskustava i svojevrsnom prožimanju novijih ciklusa umjetničkog stvaranja. Koristeći se načelom intuitivne tradicije, međusobno udaljene izričaje umjetnice su približile nadopunjavajući se gotovo jednakim pogledom na svijet i pozivajući se na ženski princip. Stvarajući jednu likovnu priču, Alma Čače poseže za prirodnim materijalima slikajući tehnikom akrila ili laviranog tuša. Vrlo apstraktno postupno razvija kompoziciju potičući živost krajolika zavičaja.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Svoj umjetnički rad Karin Grenc zasniva na preoblikovanju drvolikosti srcolikog drva, mijenjajući mu volumen i plastičnost. Gotovo tehnikom asamblaža postavlja kulturne produkte u umjetnički prostor. Trodimenzionalnim predmetima udahnjuje smion jezik bez pretjeranog esteticizma.

Tea Morić Šitum obogaćuje kompozicije arhetipom prirode – cvijećem. Daje mu oblik, boju i konačnu formu a pritom se služi klasičnim postulatima u tehnici ulja i akrila na platnu. Modifikacija je to svjetla (boje) i zvuka (tona), napisala je, između ostaloga, o izložbi prof. Zorana Vekić.

RENT-A-CAR M 740

U glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa ‘Arija’, a izložba ostaje otvorena do 1. kolovoza.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije