Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

UŽURBAN POČETAK RADOVA POBUDIO REVOLT GRAĐANA

Stanovnici Marulićeve poručili ‘No pasaran’ – neće proći!

Objavljeno prije

Žurni sastana stanara Marulićeve ulice

Večeras je u prepunoj galeriji GKS-a održan hitan sastanak stanovnika ulica Marka Marulića i S. S. Kranjčevića, a tema je bila uspostava novog graničnog režima u ulici Marka Marulića. Unatoč činjenici da je prošli sastanak održan bez obavijesti većine stanovništva zahvaćenog novom regulacijom, a prisutni su se izričito protivili nametnutom prijedlogu, radovi su na čuđenje stanovništva danas žurno započeli.

Hitni sastanak održan je na inicijativu Udruge Susjed, a njihove prijedloge su jednoglasno podržali svi stanovnici.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

– Ovakav prijedlog nas želi staviti u jednu vrstu geta. Žele nas staviti u jedan zatvoreni sustav, koji bi imao jedan izlaz i jedan ulaz gdje bi svatko morao proći i dati svoju osobnu iskaznicu ili propusnicu ovisno da li ide na lijevu ili desnu stranu. – rekao je predsjednik Udruge Susjed Petar Prusac.

Glavni cilj, koji je ujedinio prepunu dvoranu, je protivljenje postavljanju rampi i nadzornih kamera, jer, kako složno ističu, time im se uskraćuju njihova temeljna ljudska prava, pravo na privatnost i slobodu kretanja, a koja su zajamčena Ustavom RH i Europskom poveljom o ljudskim pravima. Zaključeno je, da bi se postavljanjem rampi i kamera, unatoč činjenici da je i do sada spomenuto pogranično područje bilo izloženo strogoj kontroli i povećanoj represiji granične policije, izvršila gotovo potpuna getoizacija i izolacija stanovništva.

Sveznalica 7400xXpx

Crta razgraničenja dovedena u pitanje

Prema izlaganjima ing. Ranka Primorca i prof. Nikole Glamuzine upitno je da li je sadašnja granica zapravo pravno utemeljena granica između RH i BIH. Naime, granica je postavljena na sadašnjem mjestu unatoč tome što upućeni smatraju da to prema AVNOJ-skim granicama ne bi trebalo biti tako. Prema njihovom mišljenju, dužinom kanala koji se proteže 200-tinjak metara iza parcela kuća na vrhu Marlulićeve ulice je zapravo razgraničenje između ove dvije države i prema tome bi cijela ulica sa pripadajućim parcelama bila u RH. Ovakvo razgraničenje je i prijedlog Udruge Susjed, a jednoglasno je podržan od strane svih prisutnih, kao rješenje postojećih pograničnih problema, a sve bi se utvrdilo uz posredovanje pograničnih komisija RH i BIH te stručnih eksperata.

Najavljeni prosvjedi

Revoltirani stanovnici, koji se osjećaju bespomoćno jer očito njihov glas ne dopire do nadležnih i odgovornih, najavljuju prosvjede protiv ovih žurno započetih radova na pogrančnom području, a u čemu će prema riječima zamjenika gradonačelnika Nikole Grmoje, imati punu podršku Grada Metkovića, koji se također ne slaže sa postavljanjem rampi na vrhu ulice i izolaciji ovog dijela Grada.

Strojevi u Marulićevoj ulici

Jedno je sigurno, stanovnike ulice Marka Marulića i okolnih ulica čeka teška borba za ostvarivanje njihovih temeljnih ljudskih prava koja po ničemu ne bi u civiliziranom zapadnom svijetu, u koji se toliko često volimo svrstavati i na koji se naši političari svakodnevno pozivaju, ne bi trebala doći u pitanje. Sigurni smo u pobjedu razuma i da se niti jedna odluka neće donijeti protivno volji građana, a mi ćemo njihovu borbu svakodnevno pratiti.

Sve daljnje informacije pratite na Metkovic NEWs-u.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije