Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ODRŽAN SASTANAK VIJEĆA ZA PREVENCIJU DNŽ

Stanje sigurnosti ocjenjeno zadovoljavajućim, dok se stanje mentalnog zdravlja i ponašanja kod djece ne može tako ocijeniti

Objavljeno prije

U Dubrovniku je danas održan prvi sastanak novog saziva Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije na kojem je zamjenik načelnika Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Miro Bajo iznio polugodišnji presjek stanja sigurnosti na području županije. Stanje sigurnosti je ocjenjeno zadovoljavajućim s čim se složio i predsjednik Vijeća, župan Nikola Dobroslavić.

Stanje mentalnog zdravlja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, prema riječima doktorice Irene Primorac Bošnjak iz Odjela za mentalno zdravlje Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, nije dobro. “Brojka počinitelja nasilja u obitelji se gotovo udvostručila, više je ovisnika o alkoholizmu i drogama, a i ovisnost o kockanju je u porastu” – istaknula je doktorica Primorac Bošnjak. Unatoč nastojanjima svih sastavnica Vijeća za prevenciju, cjelokupna situacija, COVID-19, ali i stanje u Ukrajini uvelike utječu na pojedince te stoga posebno zabrinjavaju izneseni podaci na koje je nužno reagirati.

Jednako tako, s obzirom na povećani broj štetnosti ponašanja kod djece naglašena je važnost projekta Centra za socijalnu skrb „Škola za roditelje“, no vidljiv je i otpor dijela roditelja koji teško prihvaćaju stručne sugestije o odgoju djece. “Preventivni programi koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija su dobri i primjećuje se razlika kod djece koja su prošla kroz te programe” – naglasila je Dragana Grujović iz Centra za socijalnu skrb.

Podatke iz istraživanja o razini stresa, anksioznosti i depresije kod djece i mladih u osnovnim i srednjim školama predstavila je Silva Capurso, savjetnica u Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik koja je, uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, provela danas predstavljeno istraživanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na sjednici je odlučeno da se nastavlja s preventivnim aktivnostima, a svi sudionici, od Dubrovačko-neretvanske županije, Centra za socijalnu skrb, Zavoda za javno zdravstvo, Dubrovačke biskupije do Policijske uprave, prijedloge dodatnih aktivnosti dostavit će županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo, obitelj i branitelje kako bi se prema njima kreirali novi preventivni programi u borbi protiv štetnih ponašanja, posebice kod djece i mladih.

OBNOVA PARKETA I UGRADNJA OBLOGE

Završeni radovi na obnovi Gradske sportske dvorane

Završeni radovi na projektu obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću

Objavljeno prije

Jučer je održana primopredaja radova projekta obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, sufinanciranoga od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Primopredaji su nazočili načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, predstavnici izvođača i nadzora radova te Grada Metkovića.

Ukupan iznos investicije je 64.319,99 eura s PDV-om (484.618,98 kn), a od strane Ministarstva turizma i sporta RH Gradu Metkoviću odobreno je 41.197,16 eura (310.400,00 kn). Ostatak sredstava za realizaciju ovoga projekta Grad je osigurao iz vlastitoga Proračuna.

U sklopu radova obavljeno je temeljito brušenje parketa u tri faze, izvlačenje linija sportskih terena za rukomet, košarku i odbojku, nanošenje odgovarajućih slojeva laka te ugradnja antibakterijske i vatrootporne sigurnosne gumene obloge na zidove kojom se sprječava mogućnost ozljeda svih korisnika Gradske sportske dvorane.

– Riječ je o još jednom projektu ulaganja u sportsku infrastrukturu kojim želimo osigurati kvalitetnije uvjete za sportaše te potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje sportom! – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije