Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SUFINANCIRANO 214 OPG-ova I MALIH PODUZETNIKA U POLJOPRIVREDI

Snažna potpora razvoju poljoprivrede u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

Dubrovačko-neretvanska županija je putem Javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2021. godinu isplatila 701.498,88 kuna OPG-ovima i malim poduzetnicima u poljoprivredi.

Po Javnom pozivu, koji je zbog velikog interesa bio otvoren dva puta, sufinancirano je 214 zahtjeva. Na prvi Javni poziv koji je bio objavljen u svibnju pristiglo je 106 zahtjeva te je župan Nikola Dobroslavić odobrio 102 potpore u ukupnom iznosu od 344.869,57 kuna. Drugi put je Javni poziv bio otvoren početkom studenoga te je od 124 pristigla zahtjeva sufinancirano njih 112 u ukupnom iznosu od 356.629,31 kuna.

Sveznalica 7400xXpx

Poduzetnici su prijavljivali projekte po 13 mjera koje su određene Programom javnih potreba u poljoprivredi. Najviše zahtjeva i odobrenih sredstava išlo je na Mjeru 12: Nabava poljoprivredne mehanizacije i opreme i to 189.966,26 kn. Za Mjeru 2: Ulaganje u podizanje trajnih nasada isplaćeno je 120.874,17 kn, a za Mjeru 3: Ekološka proizvodnja, 104.191,08 kn. Ostale mjere su povukle manje financijskih sredstava.

Na ovaj način Županija je snažnije nego u proteklom razdoblju poduprla razvoj poljoprivrede. Osnovni cilj ovog Programa je podizanje razine dohodovnosti i konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje Dubrovačko-neretvanske županije te zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima. Sudeći prema rezultatima provedenog natječaja postignuti su i specifični ciljevi kao što je oživljavanje tradicijske proizvodnje Dubrovačko-neretvanske županije, komercijalizacija i pristup tržištu poljoprivrednih i drugih proizvoda obiteljskog gospodarstva, proizvodnja eko proizvoda, podizanje novih trajnih nasada, obnova poljoprivredne mehanizacije i poboljšanje proizvodnih uvjeta i potpore proizvođačima povrtlarskih kultura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U narednom razdoblju bit će potrebno dodatno poduprijeti sektor stočarstva koji je i ove godine povukao relativno mali iznos financijskih sredstava.

Javni poziv je raspisan temeljem Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2021. – 2023. Godine.

HRVATSKA JE U POLUFINALU SVJETSKOG PRVENSTVA

Slavlje na ulicama Metkovića, donosimo djelić atmosfere

Objavljeno prije

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru! Nakon početnog vodstva Brazila, pogotkom Neymara pred kraj prvog produžetka, u drugom produžetku, četiri minute prije kraja, naš Metkovac Bruno Petković zabija za 1:1, a ostalo je povijest, koju na ovom Mundijalu debelim slovima ispisuje naš vratar Dominik Livaković.

BRAVO VATRENI !!! BRAVO HRVATSKA !!! 

Sveznalica 7400xXpx

Sada na red dolazi Argentina, s kojom igramo u utorak, 13. prosinca u 20 sati!

Donosimo djelić atmosfere slavlja na ulicama u Metkoviću!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije