Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

SUFINANCIRANO 214 OPG-ova I MALIH PODUZETNIKA U POLJOPRIVREDI

Snažna potpora razvoju poljoprivrede u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

Dubrovačko-neretvanska županija je putem Javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2021. godinu isplatila 701.498,88 kuna OPG-ovima i malim poduzetnicima u poljoprivredi.

Po Javnom pozivu, koji je zbog velikog interesa bio otvoren dva puta, sufinancirano je 214 zahtjeva. Na prvi Javni poziv koji je bio objavljen u svibnju pristiglo je 106 zahtjeva te je župan Nikola Dobroslavić odobrio 102 potpore u ukupnom iznosu od 344.869,57 kuna. Drugi put je Javni poziv bio otvoren početkom studenoga te je od 124 pristigla zahtjeva sufinancirano njih 112 u ukupnom iznosu od 356.629,31 kuna.

Poduzetnici su prijavljivali projekte po 13 mjera koje su određene Programom javnih potreba u poljoprivredi. Najviše zahtjeva i odobrenih sredstava išlo je na Mjeru 12: Nabava poljoprivredne mehanizacije i opreme i to 189.966,26 kn. Za Mjeru 2: Ulaganje u podizanje trajnih nasada isplaćeno je 120.874,17 kn, a za Mjeru 3: Ekološka proizvodnja, 104.191,08 kn. Ostale mjere su povukle manje financijskih sredstava.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na ovaj način Županija je snažnije nego u proteklom razdoblju poduprla razvoj poljoprivrede. Osnovni cilj ovog Programa je podizanje razine dohodovnosti i konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje Dubrovačko-neretvanske županije te zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima. Sudeći prema rezultatima provedenog natječaja postignuti su i specifični ciljevi kao što je oživljavanje tradicijske proizvodnje Dubrovačko-neretvanske županije, komercijalizacija i pristup tržištu poljoprivrednih i drugih proizvoda obiteljskog gospodarstva, proizvodnja eko proizvoda, podizanje novih trajnih nasada, obnova poljoprivredne mehanizacije i poboljšanje proizvodnih uvjeta i potpore proizvođačima povrtlarskih kultura.

U narednom razdoblju bit će potrebno dodatno poduprijeti sektor stočarstva koji je i ove godine povukao relativno mali iznos financijskih sredstava.

Javni poziv je raspisan temeljem Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2021. – 2023. Godine.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Prijavite se na besplatnu online radionicu “Kako samostalno voditi paušalni obrt”

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane na besplatnu online radionicu “Kako samostalno voditi paušalni obrt” koja će se održati u petak 21. siječnja 2022., s početkom u 10.00 sati.

Radionica je namijenjena osobama koje planiraju pokrenuti ili su u počecima pokretanja vlastitog paušalnog obrta.

Teme koje će se na radionici obraditi su slijedeće:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
  • Uvjeti za paušalno oporezivanje dohotka od samostalne djelatnosti;
  • Gdje i kada prijaviti obavljanje paušalne djelatnosti;
  • Kolike su obveze poreza na dohodak i prireza, te doprinosa;
  • Koji su rokovi plaćanja istih;
  • Koje poslovne knjige (knjigovodstvo) i obrasce voditi;
  • Obvezu ispostavljanja računa i fiskalizaciju;
  • Što kada se prekorače propisani uvjeti za paušalno oporezivanje.

Predavanje će održati savjetnica iz područja računovodstva i poreza – Jasna Gavrić.

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

– poveznice: https://forms.gle/pfrfNaSZge1goRCG8

– e-maila: czp@czp.hr,

– ili telefona: 020/418-401.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije