Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

DUBROVNIK - BANJA LUKA

Šestorica Metkovaca u Međunarodnoj biciklijadi sv. Ivana Pavla II

Objavljeno prije

Biciklijada_M_04

Jutros je iz Dubrovnika, točnije ispred kipa sv. Ivana Pavla II u Gružu, prema Banja Luci (BiH) krenula skupina metkovskih biciklista. Riječ je o šestorici Metkovaca, Anti Brozoviću, Josipu Kiridžiji, Davoru Gnječu, Antoniju Crnčeviću, Mariju Bebiću i Tonćiju Gnječu, čiji je cilj, uz kanonizaciju Ivana Pavla II, proći gradove koje je na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine tijekom svoga pontifikata pohodio papa Wojtyla.

Riječ je o Međunarodnoj biciklijadi sv. Ivana Pavla II – Marija Zvijezda, koju organizira Kristov Stol – Misijska Europska Inicijativa, pod geslom Proljeće vjere – Za mir, suživot i napredak u istini, pravdi, ljubavi i slobodi.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prije polaska bicikliste je ispred papinog kipa blagoslovio župnik Župe sv. Križa fra Mihael Mario Tolj, koji ih je za uspromenu darovao medaljonom s likom Ivana Pavla II., dok su biciklisti preko župnika dubrovačkom biskupu, mons Mati Uziniću poslali majicu biciklijade kao simbol uzajamne duhovne i molitvene povezanosti.

Biciklisti bi danas trebala stići do Metkovića, gdje će prenoćiti i sutra krenuti prema Kupresu. Treći dan bi trebali doći do Jajca te četvrti dan do konačnog cilja, Petričevca u Banja Luci. Tamo će se u subotu, 3. svibnja, susresti s biciklistima koji su iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra/Šibenika, Splita i Sarajeva krenuli prema istom cilju. Dubrovačka trasa duga je 450 km.

GALA HOME 740px

Angelina Tadić / Dubrovačka biskupija

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

GALA HOME 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije