Ostanimo u kontaktu

DRŽAVNO NATJECANJE U ŠAHU

Šahisti OŠ Stjepana Radića nastupili na završnici državnoga prvenstva

Objavljeno prije

Državno natjecanje u šahu održalo se  13. i 14. ožujka u Vinkovcima. Na natjecanju su sudjelovale 24 ekipe dječaka i 22 ekipe djevojčica. Kao županijski prvaci Dubrovačko-neretvanske županije nastupili su šahisti OŠ Stjepana Radića okupljeni u Školskom sportskom društvu „Predolac“ koji u školi vodi učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Boris Brčić, te uz gosp. Slavka Bakalara, voditelja Škole šaha u OŠ Stjepana Radića.

Ekipa šahista OŠ Stjepana Radića nastupila je u sastavu  MARIN KLJUSURIĆDOMINIK BLAŽ BAKALARJAKOV ŠILJEGMIHAEL BORNA BJELIŠ i ANTE CRNJAC.

Na završnici Državnoga prvenstva mladi su šahisti odigrali 6 kola prema švicarskom sustavu natjecanja. U posljednjem kolu izgubili su od Splićana te time propustili priliku za ulazak u samo finale. Osvojenim 9. mjestom šahisti su ostvarili dobar rezultat i zapažen nastup.

Čestitamo mladim šahistima i njihovim voditeljima na uspjehu!

ŠKOLSKA GODINA 2021. /2022.

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike

Objavljeno prije

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike u I. razred školske godine 2021. /2022.

Poštovani roditelji i draga djeco, zahvaljujemo se na interesu za upis u glazbenu školu. Zbog poznate situacije vezane uz epidemiju bolesti COVID-19 i propisanih mjera zaštite, prijave i upisi u 1. razred osnovne glazbene škole održavat će se elektroničkim putem.

Od 17. svibnja do 28. svibnja 2021. godine moguće je izvršiti prijavu za audiciju – upis u 1. razred osnovne glazbene škole.

Audicija će se održati 1. i 2. lipnja, satnica audicije biti će određena naknadno i o njoj ćete biti obavješteni putem naše mrežne stranice i/ili osobno (telefonom ili putem e-pošte). Audicija će biti organizirana u skladu sa trenutno propisanim mjerama zaštite.

Prijavu za audiciju možete izvršiti OVDJE

O UPISIMA:

Škola organizira upise u 1 . razred na slijedeće instrumente: flauta, klarinet, saksofon, truba, francuski rog,  trombon, glasovir, harmonika, gitara, i violina. Škola će upisivati učenike temeljem broja slobodnih mjesta za učenje pojedinih instrumenata. Broj slobodnih upisnih mjesta utvrđuju pročelnici strukovnih odjela u suradnji s ravnateljem škole, vodeći računa o satnicama nastavnika. Audicija će se održati 1. i 2. lipnja u prostorijama škole. U slučaju da se ne popune slobodna mjesta, škola će organizirati jesenski rok za koji će se prijave, audicija i upisi organizirati krajem kolovoza.

Pravo upisa u 1. razred osnovnog glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila 8 godina života, odnosno završila 2. razred osnovne škole, te postigla povoljan rezultat na audiciji (prijemnom ispitu). Na audiciji stručno povjerenstvo provjerava glazbene sposobnosti kandidata.Za dodatne informacije i naputke možete se obratiti na adresu:osnovna.glazbena.skola.metkovic@du.t-com.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije