Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NEKADAŠNJI SIMBOL MOSTARA

Robna kuća ‘Razvitak’ dobit će posve novu dimenziju

Objavljeno prije

Robna kuća metkovskog poduzeća “Razvitak” prije rata bila je jedan od simbola Mostara, a posljednjih desetljeća ruglo je glavne mostarske ulice i opasnost za prolaznike.

Zavod za prostorno uređenje Mostara izradio je idejni urbanistički projekt tog dijela grada. Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje kaže kako već dugo taj lokalitet čeka da se stvari pokrenu s mrtve točke, a za početak cjelokupan prostor bivšeg “Razvitka” očisti.

Sveznalica 7400xXpx

“Sad taj dio predstavlja ruglo grada, a ne bi trebalo da je tako. U procesu privatizacije ‘Razvitak’ je imao neku svoju priču koja nama nije poznata, kao ni informaciju tko je pravi vlasnik tog kompleksa. Ne čekajući te ishode, a znajući važnost tog prostora, Zavod za prostorno uređenje je pokrenuo aktivnosti urbanističkog projektiranja šireg lokaliteta bivše robne kuće”, kaže Bubalo za Klix.ba.

Projekt je rađen u kontekstu uređenja i ulice Braće Fejića, njenog popločavanja, tako da bi cijeli taj prostor dobio jednu posve novu dimenziju, a Mostar novi simbol. “Ovim projektom rješavamo problem mirujućeg prometa, odnosno parkiranja. Projektom su predviđene tri podzemne etaže s kapacitetom od osam stotina vozila. Time bi se potpuno riješio akutni problem parkiranja na tom širem prostoru”, kaže nam Bubalo. Naredni dio koji je projekt obuhvatio je veliki stambeno-poslovni objekt koji je osmišljen u skladu s najsuvremenijim konceptima. “Posebno se vodilo računa o velikim broju sunčanih dana, pružanju mogućnosti da se posjetioci nađu u nekoj lijepoj bašti ili terasi, da uživaju u onome što Mostar nudi. Naravno uz direktnu komunikaciju s Fejićevom ulicom, a time i starim dijelom grada”, izjavio je.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zavod nije ulazio u dalja arhitektonska rješenja, već je ovim idejnim projektom dao smjernice uređenja tog dijela grada. “Ovim bi grad dobio jednu potpuno novu funkcionalnu sredinu u ovom dijelu, jedan svoj novi ponos”, kazao je Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Mostara.

Izvor: bljesak.info / Foto: Argentaria

DAROVI ZA UČENIKE NIŽIH RAZREDA

Sveti Nikola razveselio učenike u Osnovnoj školi Kula Norinska

Objavljeno prije

Na radost učenika nižih razreda,  Osnovnu školu Kula Norinska danas je posjetio Sveti Nikola, a djeca su ga dočekala radosno s pjesmicom.

U razgovoru je Sv. Nikola doznao da su djeca nekad bila dobra, a ponekad baš i ne. Svojim savjetima potaknuo ih je na činjenje dobrih djela, a njihovu je iskrenost nagradio darovima.

Sveznalica 7400xXpx

Ovom prilikom Općina Kula Norinska, na čelu s načelnikom Nikolom Krstičevićem, čestita imendan svim Nikolinama, Nikolama, Nikama i Nikšama..

Donosimo nekoliko fotografija.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije